Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Anda 09:00, 27 mar 2020

Johanka77 napisał(a)
Dziewczyny, jak tak mi dobrze życzycie, to chyba wreszcie wydobrzeję
A największa katorga to te rabaty... bo one tak kuszą

Nie daj się skusić. Siedź i się kuruj
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AngelikaX 11:29, 27 mar 2020

Johanka77 napisał(a)

Andżela, tu chciałam.
Rabata 7mx2,8m.

I jak popatrzyłam na nie u Ciebie i u Anuli z ogordu z rzeźbą, to się zastanawiam, czy nie są one za wielkie...

Szałwię ja lubię. Dlatego, że kwitnie aż 3 razy w sezonie. I jest prosta w obsłudze

A jaka to wystawa? Jeśli południe to nie wiem czy nagrzana ściana domu to dobry pomysł na anabelle...
Moje w rozkwicie mają ok 1,40-1,50m wysokości
galgAsia 11:38, 27 mar 2020

I jak - siedzisz w domku czy ruszyłaś do ogrodu?
Johanka77 13:12, 27 mar 2020

AngelikaX napisał(a)

A jaka to wystawa? Jeśli południe to nie wiem czy nagrzana ściana domu to dobry pomysł na anabelle...
Moje w rozkwicie mają ok 1,40-1,50m wysokości

Północny-zachód.
To ma być cienista rabata.
Johanka77 13:13, 27 mar 2020

galgAsia napisał(a)
I jak - siedzisz w domku czy ruszyłaś do ogrodu?

No co Ty! Słaba jestem jak g... w przeręblu

Na spacer się za to dziś wybiorę.
Johanka77 13:16, 27 mar 2020

Anda napisał(a)

Nie daj się skusić. Siedź i się kuruj

Ewa, siły nie mam... Dziwnie się czuję, jeszcze nigdy nie byłam taka słaba.
Spała bym cały czas...

Zadecydowałam, że dziś koniecznie muszę wyjść na powietrze i wypiłam koktajl owocowy.
Chyba brak mi witamin...
galgAsia 13:20, 27 mar 2020

Johanka77 napisał(a)

Spała bym cały czas...

Zadecydowałam, że dziś koniecznie muszę wyjść na powietrze i wypiłam koktajl owocowy.
Chyba brak mi witamin...
U mnie ponoć bardzo przyjemnie w słonku Może faktycznie ten leżaking w zacisznym miejscu dobrze by Tobie zrobił - wygrzejesz się, podrzemiesz sobie... Takie małe rzeczy dobrze robią
Buziaki
Johanka77 13:27, 27 mar 2020

galgAsia napisał(a)
U mnie ponoć bardzo przyjemnie w słonku Może faktycznie ten leżaking w zacisznym miejscu dobrze by Tobie zrobił - wygrzejesz się, podrzemiesz sobie... Takie małe rzeczy dobrze robią
Buziaki

Nie ma u nas słonka. Chmurki są...
Kokesz 13:38, 27 mar 2020

Johanka77 napisał(a)
Rabata za domem.
Posłuchałam Asi Makadamii i będzie na szerokość tarasu plus rabaty przytarasowej

Aneta z Any ogród mały...ma hortensje z miskantami pod oknami.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=746

https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=2029
Anda 13:52, 27 mar 2020

Johanka77 napisał(a)

Spała bym cały czas...

Chyba brak mi witamin...

Ty przeciez duzo pracujesz, na pelnych obrotach. Organizm domaga sie odpoczynku Spij, skoro tego potrzebujesz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies