Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Toszka 08:07, 20 mar 2017

Johanka77 napisał(a)
Trzecie hakuro:

Te dwie hakuro przytnij dość mocno. Śmiało. Mocne cięcie (w sezonie nawet co 6-8 tygodni) przedłuża nie tylko ładny pokrój, ale i kondycję tej wierzby. Nie cięta, albo rzadko cięta szybko się starzeje i traci ładny, zwarty pokrój

Spokojnie obetnij 2/3 długości. Rózowe listki są póki są zimne noce, ale po każdym cięciu ta wierzba mobilizuje kolor, zwłaszcza, że róż jest tylko na młodych listkach. Ostatnie cięcie w połowie sierpnia. Nie będziesz żałować regularnych strzyżeń
frezja 08:35, 20 mar 2017

Toszka napisał(a)
Ewo, a od kiedy masz te wrzosy?

To chyba ich 3 sezon.
rozetka 14:10, 21 mar 2017

Witam i macham do Ciebie. Super robota za Tobą, ja aż się boję tego comnie czeka bo mam taki stan jak Ty sprzed roku.Ewelina
Johanka77 15:33, 21 mar 2017

rozetka napisał(a)
Witam i macham do Ciebie. Super robota za Tobą, ja aż się boję tego comnie czeka bo mam taki stan jak Ty sprzed roku.Ewelina

Witam Cię!
Nie bój się, przyjemna ta robota.
Zresztą jeszcze mnóstwo pracy przede mną.
Johanka77 15:34, 21 mar 2017

Toszka napisał(a)

Te dwie hakuro przytnij dość mocno. Śmiało. Mocne cięcie (w sezonie nawet co 6-8 tygodni) przedłuża nie tylko ładny pokrój, ale i kondycję tej wierzby. Nie cięta, albo rzadko cięta szybko się starzeje i traci ładny, zwarty pokrój

Spokojnie obetnij 2/3 długości. Rózowe listki są póki są zimne noce, ale po każdym cięciu ta wierzba mobilizuje kolor, zwłaszcza, że róż jest tylko na młodych listkach. Ostatnie cięcie w połowie sierpnia. Nie będziesz żałować regularnych strzyżeń

Ciacham Toszka, ciacham.
A tę młodą kiedy mogę przyciąć?
Toszka 16:49, 21 mar 2017

Asiu, jesli młoda jest jak miotła to też ją przytnij.
asiak 19:02, 21 mar 2017

Ja swoją Hakuro też bardzo mocno przycięłam Miałam ją złamać niechcący w zeszłym roku, ale jakoś szkoda mi się jej zrobiło, niech sobie rośnie
Gardener27 20:56, 21 mar 2017

Johanka77 napisał(a)
Dziś nie padało
Zatem wspólne małżeńskie ogrodniczenie miało miejsce <3

1. Mążyk grabił trawnik - pół ogarnął (a trochę trgo mamy...)
2. Posadziliśmy trzecie Hakuro dla symetrii... wiem, niemodne to tu, ale ja lubię no i brakowało go tam.
3. Posadziliśmy naszą samobezpłodną morelę HARCOT - teraz będziemy szukać jej towarzysza życia
3. Przesadziliśmy obie małe brzózki na skarpę - zgodnie z sugestią i radą wielu miłych Ogrodowniczek
4. Małż uzupełnił trawnik w miejscu brzózek
5. Przycięłam wrzosowisko - a raczej to, co z niego pozostało. Mamy remis na tym wrzosowisku. No, może trochę wiecej, niż remis, ale wrzośce doznały nokautu... Wrzosy żyją.
6. Wypieliłam wrzosowisko.
7. Spaliłam haszcze
8. Zrobiłam zdjęcia Zaraz wrzucę...

Chylę czoła za wykonane prace.
Widzę że cebulowe już u Ciebie wychodzą, dużo ich będzie w tym sezonie ?
Johanka77 21:41, 21 mar 2017

Toszka napisał(a)
Asiu, jesli młoda jest jak miotła to też ją przytnij.

Dziękuję Jest miotła!
Dam jej z tydzień dwa, niech się ukorzeni. I ją ciachnę
Johanka77 21:42, 21 mar 2017

asiak napisał(a)
Ja swoją Hakuro też bardzo mocno przycięłam Miałam ją złamać niechcący w zeszłym roku, ale jakoś szkoda mi się jej zrobiło, niech sobie rośnie

No ja je lubię. Może kiedyś zmienię zdanie, ale na razie cacy