Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AnkaK 22:49, 18 maj 2017

Gdzie te szałwie upolowałaś? Widuję tylko deep blue i bright rose co najwyżej. Klon cudny, mój maluch zrobił kaput po zimie i zasilił kompost.
Co do tujki powoli może zarośnie, jeśli pozwolisz jej puścić dłuższe gałązki z tych które są. Ze starego drewna kiepsko odbijają. Odchodowuję żywopłot tujkowy po teściach, który rósł w trawie z 5 lat, albo i lepiej. Dół mają goły, trawa je załatwiła. Tnę tak, by gałęzie się opuszczały na gołe pnie, powoli zarasya.
Margerytka40 05:59, 19 maj 2017

Bogdzia napisał(a)
Piekny Twój klonik i zdjecie pieknie zrobiłas.

Klonik się trochę reanimuje ale już wygląda fajnie,ma dużo nowych przyrostów ,nawet z pnia puscza nowe.
Margerytka40 06:05, 19 maj 2017

AnkaK napisał(a)
Gdzie te szałwie upolowałaś? Widuję tylko deep blue i bright rose co najwyżej. Klon cudny, mój maluch zrobił kaput po zimie i zasilił kompost.
Co do tujki powoli może zarośnie, jeśli pozwolisz jej puścić dłuższe gałązki z tych które są. Ze starego drewna kiepsko odbijają. Odchodowuję żywopłot tujkowy po teściach, który rósł w trawie z 5 lat, albo i lepiej. Dół mają goły, trawa je załatwiła. Tnę tak, by gałęzie się opuszczały na gołe pnie, powoli zarasya.

Szałwie w Nowym Dworze. Mieszka tam siostra mojego eM. Zrobiłam jej listę i kupiła mi co chciałam. Jakbyś coś potrzebowała mogę ją poprosić.

Z tujkami tak zrobię jak mówisz. Dziś jeszcze jedną tnę.

Ps. A ja nigdzie tej deep blue nie mogę spotkać,w necie są ale jakoś na razie nie zamawiam nic więcej i samejj szałwi nie opłaca mi się. Poluję na seslerię jesienną stacjonarnie. Jakbyś gdzieś widziała daj znać.
AnkaK 07:05, 19 maj 2017

Wiem gdzie rzekomo jest, ale jeszcze nie udało mi się dojechać. Może w przyszłym tygodniku pojadę to dam znać.
Pozazdrościłam urlopu i dziś zarządziłam sobie wolne ☺
Margerytka40 07:30, 19 maj 2017

AnkaK napisał(a)
Wiem gdzie rzekomo jest, ale jeszcze nie udało mi się dojechać. Może w przyszłym tygodniku pojadę to dam znać.
Pozazdrościłam urlopu i dziś zarządziłam sobie wolne ☺

No to podziałasz trochę . Jak coś to znasz numer. Ja od 5 rano opryski robię RT. Wczoraj nówkę spryskiwacz mi eM kupił więc dziś próba.
Margerytka40 07:42, 19 maj 2017

Ponieważ przy okazji porządków w ogrodzie wywalam to i owo(zauważyłam że baaaardzo zmieniło mi się i wywalam rośliny o które jeszcze rok temu walczyłabym jak lew) to trochę przestrzeni mi się robi . I wiecie co ,super się z tym czuję. Już wiem co mnie tak bardzo wkurzało w tym moim ogrodzie -busz i przeładowanie..
Margerytka40 13:00, 19 maj 2017

No,to pojechałam dziś po buty a zobaczcie co kupiłam

Powiedzcie mi ,czy Evergoldy lepiej sadzić w słońcu,czy w półcieniu?
Margerytka40 13:02, 19 maj 2017

Szkoda że zapachu nie mogę Wam przesłać
Kawa 13:37, 19 maj 2017

Asia ale wypasne kupiłaś sadzoneczki
wczoraj stałam nad jedną z evergoldem
ale nei wzięłam

bez śliczny
a o jakie rośliny walczyłabyś jak lwica hę?
Margerytka40 13:47, 19 maj 2017

Teraz to nie wiem już o jakie. Rok temu na pewno nie wywaliłabym świerków conika,berberysów.
Teraz jeszcze klona variegata trudno byłoby mi wywalić choć wiem,że nie popularny na O.