Przychodzę z rewizytą.
Pisałaś u mnie, że mieszkam w fajnym miejscu. To może się zamienimy Łoł, widoki masz nieziemskie
Zaznaczam sobie do oglądania - musisz to jezioro pokazywać chyba codziennie
Ja tez tworze dopiero ogród więc milo będzie wzajemnie sie dopingować.
Przyleciałam poznać nową Ogrodowczankę. Od razy zachwyciłam się widokami dookoła Twojej działki. Przy tak mocnych bokach podjąć wyzwanie skomponowania ogrodu to wieeelkie zadanie. Ale oczywiście do zrealizowania. Zresztą już widzę ogrom pracy włożony w zalążek ogrodu.
Przyszłam zobaczyć Twoją rabatkę z Conicami. Faktycznie początek identico jak u mnie. Nie wiem czy jestem wzorem godnym do inspirowania się, bo tak: Conice kupiłam, bo uśmiechnęły się do mnie w markecie (niekoniecznie ogrodowym). To odmiana white, więc wiosną ślicznie się wybarwia. Przywiozłam je do domu, podrapalam się po głowie, bo co ja teraz mam z nimi zrobić. No to posadziłam przy tarasie "na chwilę". Potem pomyślałam o czymś, co w miarę szybko wysoko mi urośnie i w zeszłym roku doszły trawy pampasowe. Wyhodowałam samodzielnie, z nasion. Były piękne, ale niestety nie miały w naszym klimacie szans na przeżycie. No to wiosną już bardziej świadomie zaczęłam kombinować z trawami. Poczytałam jakie wysokości, szerokości, gdzie i jak i w ten oto sposób "zaplanowałam" rabatę trawiastą
Miło mi, że Cię zainspirowała. NIe potrafię Ci doradzić, czy to dobry wybór, ale ja uwielbiam trawy i nie mam obiektywnego zdania. Wszystkie trawiaste rabaty uwielbiam. Masz tam spadek. Taka trawiasta, układająca się kaskadowo fajnie będzie wyglądać.
Zaraz u siebie podam gatunki traw.
Dziękuję za odwiedziny u mnie.
Prosto z Kamiennego ogrodu Ani przybiegłam się z Tobą przywitać. Fajnie, że masz tak bliziutko jezioro, ja mam dalej i widok niestety powoli zarasta.
Ogród zapowiada się ciekawie, zaznaczam Twój wątek