Ale na tym Ogrodowisku panuje miła atmosfera..
naprawdę! Chyba nie tylko ze względu na rośliny chce się tutaj zaglądać ! Sami chyba wiecie, że takie pochwały dodają tylko powera i chce się zrobić więcej i piękniej., zwłaszcza jak ktoś lubi to robić tak jak MY
Berberyski ...ja je lubię i jestem z nich zadowolona, mają ładny pokrój i kolor, no i cena była zachęcająca
Moje zdjęcia z ogrodu to głównie z frontu, tam rzeczywiście jest prawie (
) skończone planuję jakieś korekty czy niewielkie dosadzenia.
Mam problem z tyłem, drażnią mnie te nasadzenia wokół tarasu. Panuje tam taki misz-masz. Z jednej strony mam modrzewia pendula, berberysa, świerka nidiformis, bukszpana, trzemielinę na pniu, floksy natomiast z drugiej strony na kratce cytryniec, dołem kostrzewa niedźwiedzie futro i świerk Conica (z jednej strony jest w opłakanym stanie i muszę go odwrócić/ przesadzić lub nie wiem co jeszcze).
Chciałabym tam jakoś ujednolicić. I druga rzecz z którą nie wiem co zrobić to rabata z sosną ( w tej chwili też tam panuje chaos i rośnie wszystko co gdzie indziej nie pasowało
) Nie wiem jaki kształt nadać tej rabacie, bo obok mam wysypany okrąg ze żwirku średnica 4,5 m (służy jako podłoże pod trampolinę). Myślałam, aby to jakoś połączyć tylko narazie nie mam pomysłu i nie wiem czy to dobry pomysł. Dlatego liczę na podpowiedzi osób, które miałyby jakiś pomysł
Zrobię dodatkowe zdjęcia tej rabaty i wstawię, troszkę też widać na pierwszym zdjęciu (widok z góry). Gdyby ktoś mi pomógł, byłabym wdzięczna.