Witaj Aniu mam w głowie częściowo zaplanowany rozkład rabat, chciałabym mieć ich jak najwięcej. Na niektóre części placu nie mam konkretnych pomysłów i będę Was prosić o radę, jak to urządzić. Jutro zabieram się za rozrysowanie planu działki, czeka mnie naprawdę wiele pracy , ale już widzę, że będę miała od Was ogromne wsparcie co jest ogromną motywacją
Pozdrawiam Ela
Witaj Elu Odpowiadam na pytanie tak, potrafisz i zrobisz piękny ogród jeśli go pokochasz. Miłość góry przenosi więc co przy tym ogród. Dostałaś już dużo dobrych i ważnych rad. Mimo iż mój ogród (phii raptem jedna rabata) nie jest jeszcze piękny i nie mam kompetencji do udzielania rad to podpowiem, rób jak największe rabaty i nie bój się tego. Rabaty zawsze są za małe he he Powodzenia Elu.
Witaj Agatko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, które dodają otuchy
Nie omieszkam zameldować się u Ciebie
Oczywiście chcę mieć jak najwięcej rabat, w miarę możliwości jak czas pozwala oglądam, czytam i podziwiam Wasze ogrody, chociaż jest ich tyle, że na wszystkie niemożliwe znaleźć czas, ale staram się uczyć powolutku co robić, by stworzyć swój ogród marzeń czego życzę wszystkim będącym na początku drogi, jak ja
Pozdrawiam Ela
Witam Anula bardzo mi miło , że kolejny gość zajrzał w moje progi , przybędę oczywiście z rewizytą rabat na pewno będzie dużo, muszę tylko poduczyc się rozmieszczac i dobierać do siebie roślinki
Pozdrawiam Ela
Witaj Agatko, przede wszystkim dziękuję jeszcze raz za bardzo miłe niedzielne popołudnie dużo dało mi obejrzenie Twojego ogrodu na żywo, mnogość roślin powala na kolana widać, że bardzo kochasz ogrodnictwo
U mnie mało słychać, uporzadkowałam jedynie jedno miejsce w "ogrodzie", ale codziennie chociaż troszkę pcham do przodu
Pozdrawiam Ela
No i tak trzymaj.Do przodu i alleluja
Teraz po deszczu fajnie się robi w ziemi.
Musimy jeszcze raz się spotkać przy lepszej pogodzie żeby ustalić co ewentualnie przydałoby się w twoim ogrodzie.Myślę że już teraz można pomyśleć o liliowcach, żurawkach, hostach bo trawy to wiosną.
Oooo, komponowanie roślin to bardzo trudna sztuka, ja już coś na ten temat wiem. Ciągle coś przesadzam, bo jednak w wyobraźni miało inaczej wyglądać niż rzeczywistość pokazuje. No chyba, że ktoś ma ogrodowy talent!