Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

Pszczelarnia 15:08, 19 paź 2011

Zebrinusy zdominują hortensje. One w dobrych warunkach rosną duże i w dużym kole, i wtedy wyglądają dobrze, jak ich wysokość jest proporcjonalna do obwodu ale wtedy hortensje zejdą na plan dalszy. To moje zdanie.
I jeszcze: zebrinusy to taka egzotyka na rabacie przez te swoje mocne paskowania, a hortensje to klasyka, jakoś mi to nie leży. Ale trzeba eksperymentować, żeby nie było tylko jednego kanonu ogrodniczego.
justi 18:23, 19 paź 2011

Na razie to wszystko takie malutkie, zobaczymy jak będzie jak podrosną te trawy, bo na razie to ich nie widać zza hortensji.
justi 18:25, 19 paź 2011

Martuś jesień jest to Panią Jesień udaje jak będzie zima zrobimy Królową Śniegu
Gardenarium 18:35, 19 paź 2011

Justi, kulki chyba niepotrzebne tutaj, bo hortensje się położą na nie. Nie wiem czy będzie Ci się chciało podwiązywac każdą gałązkę jak to robie u swojej.

A z hortensjami Zebrinus chyba niespecjalnie się komponuje, bo nie jest zdecydowany w kolorze, te paski...hmmm, Ewa ma chyba rację, że zbyt egzotyczny. Ale poeksperymentujmy.
Dla mnie najlepiej wygląda to

Miskant Gracillimus co prawda nie z tą hortensją, ale w 1997 jeszcze jej nie było

Instagram Ogrodowiska
justi 18:40, 19 paź 2011

Czyli trawa może być, tylko nie zebra. Jak kupię inną to najwyżej podmienię, może uda się Gracillimus. Ale ta paskowana mi się tak podoba, muszę ją gdzieś upchnąć. Najwyżej przekopię na drugą stronę, tam rośnie wszystko.
anula_wn 18:43, 19 paź 2011

no ja nie wzięłam pod uwagę, że ona taka łaciata jest... faktycznie...osobiście ich nie lubię ;/
co do rozmiaru przemilczę, bo nie wiem jak rośnie.
ale efekt trawki z hortensją mi się podoba i obwódka z przodu

justi 18:45, 19 paź 2011

Jakieś trawy są u mnie w ogrodniczym, ale trochę suche już takie i w większości bez nazw.
Gardenarium 18:47, 19 paź 2011

Jak bez nazw to nie kupuj, poczekaj do wiosny, maja-czerwca. Może jakiś zjazd w dobrej szkólce będzie?

Albo ktoś "odrąbie" wiosna ze swojej

Instagram Ogrodowiska
justi 18:49, 19 paź 2011

Danusiu a co jeszcze podobne do Gracillimusa?, (to sobie zapiszę w razie co, może się gdzieś natknę na coś)
Gardenarium 19:16, 19 paź 2011

justi napisał(a)
Danusiu a co jeszcze podobne do Gracillimusa?, (to sobie zapiszę w razie co, może się gdzieś natknę na coś)

Możę niepodobne ale pięknie wyglądające z hortensjami to miskanty "Morning Light" i "Variegatus".
Oba cudne

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies