Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

BasiaLT 21:20, 09 kwi 2017

Przepiękny masz ogród, bardzo lubię takie fotki które pokazują jak na przestrzeni zalewie kilku lat ogród nabrał kształtów. Trawnik jak dywanik
Kacha123 21:22, 09 kwi 2017

Piękne wianki! Zdjęcia z przemianą ogrodu są super. A trawnik mistrzostwo!
AngelikaX 21:28, 09 kwi 2017

Aniaaa napisał(a)
Ale z czasem się wstrzeliłam
Myślę..zajrzę sobie
Trawnik miodzio,miałaś przerabianie rabat a trawnik pięknyyyy
Masz taki,że nawet teraz chciałoby się zdjąć buty i pobiegać na bosaka..upssss pogoda nie taka
Rośliny niesamowicie Ci się rozrosły,pasuje im
Fajne masz obrzeża z kostek.Nie wrasta w nie trawnik?
U mnie w przedogródku wrasta ale kostka była bez zaprawy w razie gdybym coś przerabiała.To przerastanie trawy i wyrywanie jej męczące

Aniu wszystko było przerabiane, stary trawnik zerwany - na miejscu została tylko duża brzoza - stoi przy rabacie z kulkami i dwa klony, a tak wszystko było wywalone, przesadzone...
Tak widze dopiero po fotach jak wszystko bujneło, na codzień się tego nie dostrzega
Kostki na obrzeża mam takie same jak wykończenie ścieżek - prace te wykonywali moi bracia - oczywiści pełna profeska czy trawa wrasta - pewnie pozostawiona sama sobie tak, ale średnio co 2 tygodnie ciacham ją nożycami

Ogród tak wyglądał przed rewolucją: nuuudda

AngelikaX 21:31, 09 kwi 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Angela już soczyście u Ciebie
Czyli deszczyk popadał już wszędzie i w końcu u Basi też.
Nie lubiłam deszczu kiedyś, ale 2-3 lata temu były okropne susze i zakaz podlewania, trawa wypalona i wszystko takie zmarnowane. Czekałam na deszcz, a deszcz wszędzie padał, a tu nas w Wielkopolsce w tym miejscu ciągle omijało. Tylko kilka razy w ciągu lata padało i całymi tygodniami słońce grzało.
O wtedy polubiłam deszcz i już mi nie przeszkadza.
Ja mam słabą ziemię, jasny piasek przepuszcza wodę jak przez sito i po ulewie za dwa dni sucho się robi.

Szczerze jak był zakazy to nie do końca je przestrzegałam - szkoda mi było kasy na naprawę trawnika, w końcu za wodę płacę - nikt mi jej nie daje za darmo mam zbiornik na deszczówkę 5tys. litrów ale na tyle roślin starcza max na 2-3 dni podlewania i to takiego oszczędnego
AngelikaX 21:34, 09 kwi 2017

_Martini_ napisał(a)
Piękne ujęcia zbliżone na brzozy. Na drabinę weszłaś, czy jak?
Tulipy na starcie, a kurde słońca wciąż mało. Będzie szałowo jak już Ci zakwitną.

Brzozy to mnie najbardziej zszokowały jak korony się zagęściły, zresztą pnie też
Tulipki tak, czekają na słonce... zamknęły się w sobie- focha mają póki się nie pokaże nie otworzą się

ps. Na drabine eM wchodzi jak tnie, niby mamy z gardeny na teleskopowym wysięgniku sekator ale i tak już nie starcza
AngelikaX 21:35, 09 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
Przepiękny masz ogród, bardzo lubię takie fotki które pokazują jak na przestrzeni zalewie kilku lat ogród nabrał kształtów. Trawnik jak dywanik

I ja lubię taką lekturę, swoją także z przyjemnością obejrzałam Trawniczek dziękuje
AngelikaX 21:37, 09 kwi 2017

Kacha123 napisał(a)
Piękne wianki! Zdjęcia z przemianą ogrodu są super. A trawnik mistrzostwo!

Dziękuję za pochwały Trawnik mam nadzieję, że po tych pochwałach zzielenieje jeszcze bardziej z.... radości
MirellaB 21:43, 09 kwi 2017

Po trzech latach widać ogromną różnicę w wzroście roślin. U siebie w ogrodzie też to obserwuję
Pięknie jest u Ciebie
A krąg już pokazywałaś?
AngelikaX 21:45, 09 kwi 2017

Dzięki Mirella Na fotach dopiero widać różnice, tak jak na codzień oglądam ogród to nie dostrzegam

Kręgu nie pokazywałam, chciałam na finito z poduchami - muszę do środy czekać
Makusia 21:51, 09 kwi 2017

To nie trawa! To pole szczypiorku normalnie jest! Nie ma takiej trawy Taka śliczna, soczysta zielona trawa nie istnieje!
Na kanapki normalnie!