Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Makao_J 12:33, 14 cze 2017

AngelikaX napisał(a)

To ich wada... po deszczach, wiatrach wyglądają słabo... ale pociesza mnie to, że nawet jak wytne te połamane to jest ich tak dużo, że na pewno coś się uchowa

ps. Paweł ma strong anabelle pisał kilka stron wyżej, że mimo grubszych łodyg też się kładą... nie ma co się oszukiwać duży kwiat jak nasiąknie wodą siłą rzeczy musi leżeć... Limki zresztą też

Limki u Ciebie leżą po deszczu?
U mnie nie. Sztywne są bo mają krótkie przyrosty i grube.
AngelikaX 12:33, 14 cze 2017

benia9185 napisał(a)
i ja również jestem ciekawa tych magicznych nożyc idę wyżej,bo planuję zakup takowych

One żadne magiczne, raczej niższa półka cenowa nawet nazwy nie mają nigdzie nadrukowanej
benia9185 12:35, 14 cze 2017

oooo maaaaj goooot! Ależ będą kulasy anabelkowe! Przepiękne kwiecie...Kulki mistrzowsko precyzyjne ,a nożyce naprawdę z tych tańszych? Myślałam,ze około kilku stów muszę wydać ,by chciały ciąć? No ale nie oszukujmy się nożyce ,nozycami ale cała sprawność i technika w rączkach ogrodniczki tkwi Będę zaglądać do anabelek bom ciekawa pełnego rozkwitu
malgol 12:35, 14 cze 2017

Angela, ja jeszcze w kwestii nozyc do cięcia...te twoje lekkie są? Bo moje Gardeny niby tez miały być lekkie a jak przytnę 5 buksów to przez dwa dni kubka z herbata podnieść nie mogę

AngelikaX 12:36, 14 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Limki u Ciebie leżą po deszczu?
U mnie nie. Sztywne są bo mają krótkie przyrosty i grube.

Czytałam na O. (ale nie pamiętam u kogo) że limki się kładły po deszczu
Moje zwykłe limki są za małe, aby się kłaść pod ciężarem wody.... a te na pniu bardzo zwarte - nie mają długich łodyg... choć po jednej burzy część korony ułamał wiatr...
AngelikaX 12:40, 14 cze 2017

malgol napisał(a)
Angela, ja jeszcze w kwestii nożyc do cięcia...te twoje lekkie są? Bo moje Gardeny niby tez miały być lekkie a jak przytnę 5 buksów to przez dwa dni kubka z herbata podnieść nie moge

Hmmmm... ani lekkie ani ciężkie... trudno powiedzieć, bo nie mam porównania z innymi...
Myślę, że po 5 buksach masz prawo czuć mieśnie... ale chyba nie aż tak
Jak cięłam żywopłot kilkanaście metrów to fakt ręce bolały ale kolejnego dnia było ok

AngelikaX 12:49, 14 cze 2017

benia9185 napisał(a)
oooo maaaaj goooot! Ależ będą kulasy anabelkowe! Przepiękne kwiecie...Kulki mistrzowsko precyzyjne ,a nożyce naprawdę z tych tańszych? Myślałam,ze około kilku stów muszę wydać ,by chciały ciąć? No ale nie oszukujmy się nożyce ,nozycami ale cała sprawność i technika w rączkach ogrodniczki tkwi Będę zaglądać do anabelek bom ciekawa pełnego rozkwitu

Zapraszam

Nożyce to jeden z pierwszych zakupów ogrodowych w mojej przygodzie z ogrodem... więc sięgnęłam po te tańsze... tna juz kilka lat i nie narzekam
Nie mam porównania w tym względzie z tymi markowymi, więc się nie wypowiem...
ale np. miotłę do zamiatania kostki mam z Gardeny i jest bez porównania z tymi 'zwykłymi" więcej zbiera, nie trzeba się tyle namachać... tak samo z sekatorem... wcześniej tani i gardenowski zdecydowanie lepszy... możliwe, że z nożycami byłoby podobnie...

malgol 12:50, 14 cze 2017

No to znaczy ,że cos z moja kondycja ramion nie tak Albo ty regularnie ćwiczysz na siłowni
AngelikaX 12:51, 14 cze 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Wielkie te kule z cisów masz. Robią wrażenie takie odchodowane

Dziękuję porównywałam niedawno zdjęcia, łądnie przybrały...
AngelikaX 12:54, 14 cze 2017

Kawa napisał(a)
Angie śliczne te anabell
ja w tym roku kupiłam i wsadziłam dwa krzaczki
licze na to że sie rozrosną jak twoje

piękne

Wiem wiem, widziałam, czytałam Twoje rozterki czy coś im dosadzać, pisałam że poczekać warto