Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

iwka 12:58, 20 kwi 2018

kasja83 napisał(a)
dla mojego chłopa odcienie kolorystyczne to zdecydowana fanaberia
hihi dla mnie też może dlatego, że jeszcze dłuuuuga droga u mnie, do etapu zakupu

Makao_J 20:24, 20 kwi 2018

Wiaan napisał(a)

Witam, ja także ściągnę ten pomysł podpowiedzcie proszę czy liscie po przekwitnięciu nie szpecą, czy je po prostu obcinacie. Nie mam dużego doświadczenia z tulipanami, posadziłam jesienią na próbę, właśnie pojawiły się kwiaty i są piękne, połączę je z buszpanem i co dalej po przekwitnięciu Widziałam u Angeli w innej rabacie jeszcze lawendę pośród bukszpanu i tam
też mignęły mi się tulipany, jak to razem posadzić, prosze o radę

Liście po tulipanach powinno się zostawiać do wyschnięcia bo dzięki temu cebule przyrastaja. Dlatego dobrze jak po tulipanach zaczyna kwitnać coś nowego i ich nie widać.
SlonecznyOgrod 22:13, 20 kwi 2018

AngelikaX napisał(a)

Ekobordy to tam są... nie grają mi te łuki, w sumie żadne dodatkowe linie jakoś mi tam nie pasza Pomysła mam z płytkami co na podłodze tam są moze przed dać w równych odległościach? Bo zostały mi... jutro porozkładam jak to się mieć będzie

Kombinuj, kombinuj, a może akurat podpasi

Może kamyczki wymienić na grafitowe?
_Martini_ 11:11, 21 kwi 2018

Angelika, czy mogłabyś na chwilę do mnie zajrzeć? Wstawiłam zdjęcia Beatlesów do porównania. Mam wątpliwości.
KLAUDIA 14:36, 22 kwi 2018

Angeliko ja bym kostkowalą ten kawałek. Owszem teraz wyciągnięcie tego kamienia to dopiero zabawa.wiem co piszę.nawiązalabym do kola co masz niedaleko.ogród jak zawsze piękny. Pomysłysienie rewelacja.wielki ukłon. Miło tu bywać u Ciebie. Pozdrawiam
AngelikaX 17:57, 22 kwi 2018

Chodziłam, mierzyłam i będzie kostka... tylko teraz muszę sobie ten kamień usunąć... a że on sporej frakcji to tak łatwo nie będzie Wiem, że to najbardziej pracochłonna opcja z tą kostką, ale wkurzać się będę patrzeć na kamień... no...
Przymierzałam też płytki nieregularnie rozłożone jako ścieżka w tym kamieniu - fajnie to wygląda w stosunku do bryły, ale nie pasuję do całości ogrodu i wszędobylskich owalnych linii...

Dziękuję Rozgość się w takim razie

Pozdrawiam serdecznie
AngelikaX 17:57, 22 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)
Angelika, czy mogłabyś na chwilę do mnie zajrzeć? Wstawiłam zdjęcia Beatlesów do porównania. Mam wątpliwości.

Już lecę
AngelikaX 17:58, 22 kwi 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

Kombinuj, kombinuj, a może akurat podpasi

Może kamyczki wymienić na grafitowe?

Daria i tak muszę jakieś płyty dać, bo w samym kamieniu grzęznąć się będzie... więc jednak kostka
AngelikaX 18:00, 22 kwi 2018

Wiaan napisał(a)

Witam, ja także ściągnę ten pomysł podpowiedzcie proszę czy liscie po przekwitnięciu nie szpecą, czy je po prostu obcinacie. Nie mam dużego doświadczenia z tulipanami, posadziłam jesienią na próbę, właśnie pojawiły się kwiaty i są piękne, połączę je z buszpanem i co dalej po przekwitnięciu Widziałam u Angeli w innej rabacie jeszcze lawendę pośród bukszpanu i tam też mignęły mi się tulipany, jak to razem posadzić, prosze o radę

A proszę
Co do liści tulipanów to Ania już odpowiedziała Ja mam na tej rabacie lawendę posadzoną... to trochę odwraca on żółtych liści uwagę
AngelikaX 18:01, 22 kwi 2018

Makao_J napisał(a)

Kochana u Ciebie to nawet hortensje mają już pąki a u mnie jeszcze suche badyle starczą wiec moje kłosy też pojawią się z opóźnieniem ale jutro sprawdzę.

No tak Na dzień dzisiejszy hortki mają w pełni rozwinięte liście - mowa o anabelach oczywiście