Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Kasiolaaa 14:13, 04 cze 2018

Andzela chciala bym miec takie chwasciory i taki gust jak ty
AngelikaX 14:15, 04 cze 2018

Fragola napisał(a)
Angeliko napisz mi proszę jak długa jest ścieżka prowadząca do kręgu, jaka jest jej szerokość na wysokości drugiego rzędu cisów? czy Twoje cisy po posadzeniu jakoś odchorowywały? moje zrobiły się żółte od środka, na zewnątrz mają młode, zielone przyrosty, jak o nie dbasz w sezonie, że takie puchate? Ogród masz przepiękny, dojrzały, elegancki, zachwycający.

Sprawdzę wieczorem i dam znać

Z moich obserwacji mogę napisać, że pierwszy sezon przyrosty są takie sobie, natomiast kolejne lata już są naprawdę spore... kilka stron wcześniej wrzucałam foty stożków właśnie do porównania...
* te z żurawkami od południa mają 3 lata - przyrosty nawet kilkanaście cm będzie
* te od frontu sadzone zeszłej wiosny zaledwie kilka cm

Cisy tylko tnę, daję pić.... żadnych zabiegów pielęgnacyjnych nie przeprowadzam

Żółknięciem od środka specjalnie jeśli podelwasz regularnie bym się nie martwiła.... Toszka jak dobrze pamiętam pisała, że taki mają teraz "czas"

Dziękuję bardzo za uznanie.... choć mam troche wyrzuty sumienia, że ostatnie tygodnie poszedł w odstawkę... ale, żeby nie było, że całkiem wyrodna ogrodniczka jestem to napiszę że w zeszłą srodę kanty trawnika pociachałam
AngelikaX 14:15, 04 cze 2018

koliber napisał(a)
Ech...pospacerowałam z największą przyjemnością Jak zawsze perfekcyjnie. Uwielbiam Twój ogród

Dziękuję :* i zapraszam
AngelikaX 14:16, 04 cze 2018

Johanka77 napisał(a)
No w sumie to nie wiem które zdjęcie mam komentować... wszystko wygląda MEGA!

Merci
AngelikaX 14:17, 04 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
Mnie jak zawsze rabata z kręgiem zachwyca, bo aż się prosi, żeby tam popędzić i zalegnąć. Pawilon świetny

Jak w domy był sajgon z remontem (ten najgorszy czas z kurzem, brudem itp) to krąg i pawilon to nasze miejsce spoczynku, odrabiania lekcji, posiłków było
AngelikaX 14:17, 04 cze 2018

paulina_ns napisał(a)
Ale piękny u Ciebie busz! Wow! uwielbiam Twój ogród, wszystko dopieszczone, spójne, ślicznie

Dziękuję bardzo za tyle miłych wpisów
AngelikaX 14:18, 04 cze 2018

_Martini_ napisał(a)
Ta kostka to było najlepsze rozwiązanie. I czysto i z nawiązaniem do całości, gdzie też przeciez jest kostka. Bingo!

I ja się cieszę, choć najbardziej pracochłonną ( i najdroższą ) opcję wybraliśmy
AngelikaX 14:20, 04 cze 2018

Makusia napisał(a)
No to pojechałeś z koksem
Zdjęcie fenomenalne ALE: ja mam teorię, że czasem ogród nie musi być piękny, ale jak potrafi się dobre zdjęcia robić, to wypada lepiej niż w rzeczywistości. Czasem też zdjęcia nie potrafią oddać rzeczywistej urody ogrodu i go oszpecają (u mnie na ten przykład )

U Ciebie Angeliko jest pełnia- jest wszytko- i piękny ogród, i zdjęcia, które ten urok oddają. Nie ma co- pogratulować należy, japę rozdziabioną zamknąć, bo muchy tylko czekają na okazję i oglądać, podziwiać.....!!!

Ja twierdzę, że dobre światło robi naprawdę sporą robotę aby zdjęcie było fajne... osobiście unikam fotografowania jak słońce jest wysoko

ps. Aż się stęskniłąm, za Twoimi wpisami Marta... serio.... serio.... te muchy wymiatają
AngelikaX 14:22, 04 cze 2018

eee_taam napisał(a)
ja tez już tnę wszystko jak leci ....najlepszy termin cięcia jest w tedy kiedy mi sie chce to robić )))

PS. obrazki super jak zawsze )) ...no i ten porządek nienaganny .... choc nowy trotuar jeszcze potrzebuje czasu i zamiatanie ...ufff wreszcie coś dojrzałam co nie jest idealne i z wystawy

Dobre podejście z tym terminem cięcia

ps. Justyś zamiatarkę mam - dałą radę z tym piaskiem... z miotełką nie trzeba było latać Dzięki :*
AngelikaX 14:24, 04 cze 2018

Iwonka napisał(a)
Ależ pięknie u ciebie Pawilon pasuje do całości, jest fajny, taki trochę inny niż altany które widziałam. Rośliny tworzą mały busz, super. Współczuję problemów z ambowcem. Wiesz, ze moje doorenbosy też lichutkie. Pryskam, ale na razie nic to nie daje. Zwijają się im liście w taką tutkę, najczęściej połowa. Miałaś taki problem? Podobno to chrząszcz - zwijacz brzozowiec.

Moje dorenbosy nie mają tego paskudztwa... tfu... tfu... oby nie przylazł ten chrzaszcz bo nerwa będę miała kolejnego... a po remoncie to z nerwami średnio

Dziękuję za pochwały