Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

kasja83 07:44, 05 sty 2017

AngelikaX napisał(a)

Mówisz i masz

Jeszcze świąteczne pierniczki?My dojedśliśmy nasze wczoraj
ivo 07:59, 05 sty 2017

leon60 napisał(a)

To gałąź obstawiona styropianem dla usztywnienia a na wierzchu mech ze dwa razy podlałam mech i coś drgnęło, ciekawa jestem co dalej

właśnie mam burze z piorunami...

Czyli jednak to była burza Zastanawialiśmy się z Emem co to za błyski ale stwierdziliśmy że burza w styczniu to niemożliwe i jakies zwidy mamy.
ivo 08:00, 05 sty 2017

Angeliko piękną masz namiastkę wiosny a ta kawusia to musi smakować wybornie
AngelikaX 09:53, 05 sty 2017

Dziękuję Iwonko - hiacynty rosną jak na drożdżach już wychodzą ponad słój - czekam niecierpliwie a na kawkę również zapraszam jeszcze się załapiesz i na pierniczki też

ps. podglądam, że z podkarpackiego jesteś - jak bardzo mroźnie u Ciebie? w pogodzie zapowiadali nawet -25 u Was w nocy...
AngelikaX 09:54, 05 sty 2017

ivo napisał(a)

Czyli jednak to była burza Zastanawialiśmy się z Emem co to za błyski ale stwierdziliśmy że burza w styczniu to niemożliwe i jakies zwidy mamy.

U nas spokojnie nawet zapowiadany śnieg się nie pojawił, a dzieciaczki tak się cieszyły
AngelikaX 09:55, 05 sty 2017

kasja83 napisał(a)

Jeszcze świąteczne pierniczki?My dojedśliśmy nasze wczoraj

Do niedzieli i u nas śladu po nich nie będzie
AngelikaX 09:57, 05 sty 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
andzello!!! cala Europa Poludniowa i nie tylko tonie w bugenvillach to krzak typowo poludniowy ktory lubi slonce i wilgotne powietrze. Tam rośnie w ziemi a nie w donicach.
Moj krzaczek tez potrafi miec po 1,5 przyrostów rocznie, ale czym wiecej sie przycina tym ma wiecej kwiatow.
bez przyciecia nie mialabym gdzie schowac takiego kolosa.

tak to bardzo popularny krzak ale np. na Majorce zdecydowanie bardziej rzucały się w oczy gigantyczne Oleandry. Całe autostrady były nimi obsadzone
AngelikaX 09:58, 05 sty 2017

Makao_J napisał(a)

No to mnie podniosłaś na duchu. Ja bym chyba nie dała tyle. Ale słój jest fajowy.

Tłumaczę sobie, że jest wielokrotnego użytku więc przymykam oko
ivo 10:18, 05 sty 2017

AngelikaX napisał(a)
Dziękuję Iwonko - hiacynty rosną jak na drożdżach już wychodzą ponad słój - czekam niecierpliwie a na kawkę również zapraszam jeszcze się załapiesz i na pierniczki też

ps. podglądam, że z podkarpackiego jesteś - jak bardzo mroźnie u Ciebie? w pogodzie zapowiadali nawet -25 u Was w nocy...

Na razie nie jest źle tylko zasypało i sypie nadal. Te mrozy maja być w ten weekend. Brrr Zakopiemy się pod kocem z mężem i synkiem
BasiaLT 11:05, 05 sty 2017

AngelikaX napisał(a)

Do kiedy zostawiasz Basiu?

Co najmniej do połowy stycznia a czasem i dłużej. Lubię sobie posiedzieć przy zapalonej choince. Dekoracje zaczynam zmieniać jak w sklepach można kupić wiosenne kwiaty a na wierzbie u sąsiadki są już duże bazie i robię z nich wielki wiecheć. Na taką pyszną kawkę to też bym się chętnie wprosiła pierniczki mogę przynieść swoje bo jeszcze mam. Wprawdzie nie tak piękne ale w smaku ok