Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 00:08, 23 cze 2017

Troche wiosny.

Mialam tez takie skutki przymrozkow piekny bialy rododendro srodki ma źólte.

Tutaj zmarzniete paczki roda powyzej

Jaskier bardzo ekspansywny to z jednej doniczki a teraz mozna nim obdzielic ogrodowisko. Wyrywam a on i tak rosnie.
.
ElzbietaFranka 00:17, 23 cze 2017

Troche deszczu foty z 28 maja

Kancikow jeszcze nie bylo

ElzbietaFranka 00:21, 23 cze 2017

Wszedobylskie orliki

Łubin tez mam jeszce gdzies jest fota rozowego.

ElzbietaFranka 00:31, 23 cze 2017

Na dobranoc.
To nie jest jej pelny rozkwit

Biala plamka to kwiat new dawn okazuje sie, ze juz mialam taka roze kupiona bardzo dawno temu traktowalam ja jaki wielokwiatowa i cielam ja. Juz kwitnie sporadycznie, ale ma niesamowita ilosc pakow.
Na dole foty roze tamolise miniatury na razie, piekne cale obrzucone kwiatuszkami. To szare to santolina tegoroczna.
To wszystko posadzone w miejsce oszalamiajacej kocimietki jak ktos sie orientuje.
Musialam je z tad wysadzic bo owadow co nie miara a blisko byl kran z woda wiec kazdy bal sie pszczol.
ElzbietaFranka 08:53, 23 cze 2017

Jeszcze mam roze w takim stanie, to angielska zapach nie ziemski.

Iglaki maja w tym roku duze przyrosty i duzo szyszek jak nigdy, cos sie zbliza walcza o przetrwanie. Warto to zauwazyc jest to wszedzie na kazdym drzewie szczegolnie na wszelkich swierkach.

Monia81 09:09, 23 cze 2017

Elu bardzo mi się podoba te połączenie przy szmaragdach, berberysy i tawułka, kolorystyczne zgranie, a pokaż jeszcze tą Twoją rabatę trawiastą jak wygląda teraz
ElzbietaFranka 12:06, 23 cze 2017

Monia, fota z niedzieli.

Tak wyglądała 17 mają nnajnowsze w aparacie ale zawsze taka sama nie może być inna inaczej Em by tego nie przeżył. Mam jeszcze inne rrabaty łąko podobne ale to innym razem.

pestka56 13:23, 23 cze 2017

Ciekawa obserwację zrobiłaś. Piszę o przyrostach roślin. U mnie to też widać na świerkach. Świerk Brewera ma dwa razy dłuższe niż zazwyczaj. ????

Pięknie u Ciebie. Szczególnie podobają mi się zdjecia szerokich planów. Dzięki nim mogę sobie wyobrazić całość ogrodu
ElzbietaFranka 16:27, 23 cze 2017

Kasiu mam co pokazac to pokazuje wszystko jak leci a nie jednego kwiatuszka na 50 cm2.

Dziwne, ze tuje nie maja owocow w tym roku nie kwitly a wiesz dlaczego bo byla bardzo mokra wiosna. A tuje potrzebuja duzo wody jezeli jest sucho to zaczynaja kwitnac tym sposobem sie ratuja. Zreszta natura wyczuwa wszelkie zagrozenia od ptakow do roslin.

Wiosna 2017 byla bardzo mokra a swierki nie lubia nadmiaru wody i zaczynaja sie ratowac poprzez kwitnienie. A moze tez przed szkodnikami.

Dawno temu slyszalam o kwitnieciu swierkow od lesnika. MOze w tym jest jakas prawda.

Bardzo i to bardzo duze pedy przyrostu maja u mnie zwykle swierki, rosna bez opamietania.
ElzbietaFranka 16:33, 23 cze 2017

Kasia zapomnislam to dla Ciebie. Piekna roza ma duzo pakow. Mam nazwy spisane bo w glowie to pustka.