Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 14:51, 22 wrz 2018

Wczoraj upał dzisiaj o tak ale nie pada 17 na plusie

gobasia 15:31, 22 wrz 2018

Elu u mnie podobnie wieje ,zimno ale bez deszczu
ElzbietaFranka 17:57, 23 wrz 2018

Dzisiaj byli lepiej w pogodzie niż wczoraj 16 stopni ale bez wiatru nie padało.

U mnie kwitnie krzewuszka ma dużo Paczków więcej niż wiosna.

ElzbietaFranka 18:02, 23 wrz 2018

CD

Na koniec grzybki z własnego ogrodu

gosika67 18:16, 23 wrz 2018

Cześć Ela u mnie też krzewuszki kwitną, ostróżka pierwszy raz zakwitła, kuklik ma kwiatki. Teraz u nas pada.Mam jeszcze trawnik do koszenia.Sypałaś nawóz jesienny?
Jeszcze kolorowo u Ciebie, nie widać nadchodzącej jesieni. Trawnik masz taki zieloniutki.Pozdrawiam.W ub.r. też miałam własne grzybki, muszę zobaczyć co pod sosnami.
gosika67 18:23, 23 wrz 2018

Pięknie wybarwiają się hortensje i te trawy nad oczkiem fajnie się kołyszą.
ElzbietaFranka 23:20, 23 wrz 2018

gosika67 napisał(a)
Cześć Ela u mnie też krzewuszki kwitną, ostróżka pierwszy raz zakwitła, kuklik ma kwiatki. Teraz u nas pada.Mam jeszcze trawnik do koszenia.Sypałaś nawóz jesienny?
Jeszcze kolorowo u Ciebie, nie widać nadchodzącej jesieni. Trawnik masz taki zieloniutki.Pozdrawiam.W ub.r. też miałam własne grzybki, muszę zobaczyć co pod sosnami.

U nas nie pada, ale leje mocno. Deszcz bardzo potrzebny wszystko zeschniete jak nie podlewane.
Pogoda ze skrajnosci w skrajnosc. W piatek nie do wytrzymania bardzo goraco a za 12 godz 14 stopni mniej.

Wczoraj eM krotko trawnik skosil mial nawozic, ale za duzy wiatr. Dzisiaj rozsial nawoz florowit jesienny troche pozno, ale trawa sie nie domagala dobrze wyglada no i te upaly wiec wstrzymywalismy sie z nawozeniem.

Taka miednice zbieram co drugi dzien. Paluchy mnie bolą od obierania rece brudne bo to maslaki. Czesc susze i zamrazam a od jutra bede marynowac.
Juz sporo zebralam lubie te moje grzybki siedza w trawie pod drzewami siesze sie jak je widze. Nie musze chodzic do lasu.

W zeszlym ruku mikoryze grzybowa wszczepilam w ziemie w przyszlym powinny sie juz pokazac borowiki.
Rosnie u mnie duzo innych grzybow ale z blaszkami nie zbieram bo sie nie znam. EM mowi, ze to rydze ale nie ma pewnosci.
Popada to moze kanie sie pojawia.

Horty ladnie sie przebarwiaja teraz niektore kwiaty to bordowe i zaczynaja kwitnac mlode biale.

Trawy zaczynaja sie przebarwiac patrzylam dzisiaj na afrykanska od spodu lapie pomaranczowy kolor. Jak mrozu nie bedzie to bedzie dobrze.

anabuko1 21:31, 24 wrz 2018

Elu , u ciebie to tyle luzu maja rośliny.U mnie to napchane na maxa.
Hortki piękne.
Trawy jeszcze piękniejsze.Albo piękne inaczej.Bo każda grupa roślin jest piękna w swoim wymiarze i w naszym ogrodzie
róże, piękne, zdrowe.
I do tego jeszcze grzybki.No suuper!!
zimnica mam minąć lada dzień
Rosa 21:57, 24 wrz 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Na koniec grzybki z własnego ogrodu

Grzybki takie we własnym ogrodzie to luksus. Też chcę takie .
Tylko, że ja nie mam brzóz, chociaż mam jedną na wrzosowisku, ale to taka brzoza nie brzoza, pod nią żaden grzybek nie urośnie.
Zimnica straszna, deszczu wciąż mało, tyle pokropiło, co kot napłakał a wiatr sypnął orzechami.
Dziś odpaliłam centralne, w nocy ma być tylko 7 stopni. Koniec lata trzeba jednak już sadzić czosnki i tulipany.
A tymczasem u Ciebie w ogrodzie nadal lato, tylko te kilka listków z brzozy zwiastuje jesień.
Pozdrawiam
Dorota123 22:23, 24 wrz 2018

Przyszłam popatrzeć na tą Twoją jesień, a tu róże kwitną jak w lecie. Fakt brzozy zaczynają już robić jesienne dywany, trawy kwitną, no i masz własne grzyby. W łazienkach nie byłam nigdy, więc miło mi zobaczyć relację ze spacerku. Pozdrawiam