Nett - trawy na kwadraciku nie będzie

za dużo zachodu by z nią było. Jeśli chodzi o strony to jest na zachodniej i ma coś ponad 2.5m x 2.5m tak na oko.
Muszę powiedzieć, że póki co nie wyobrażam sobie drzew liściastych na froncie. Od razu widzę te liście jesienią i kikuty gałęzi późną jesienią zimą i wiosną. Wiem, że nie można mieć wszystkiego i ogród o każdej porze roku wygląda pięknie, ale dla mnie to teoria. Ja bym chciała wersji nierealnej - by ogród zawsze był zielony, kolorowy - piękny. Stąd zamiłowanie do bukszpanów, iglaków i wszystkiego co jest zimozielone. Zdaje też sobie sprawę z ryzyka, że bez zróżnicowanych nasadzeń liściastych i iglastych może być ubogo, może czegoś brakować. Na pewno z drzewek liściastych będzie magnolia przy śmietniku, ale chyba tylko ona

Myślę, ze póki co posadzę iglaki w różnych formach, bukszpany różnego rodzaju, a jeśli będzie mi brakować wyższych liściastych zawsze mogę dokupić większe drzewko a w przyszłych sezonach będzie o tyle prościej, że wydatki będą mniejsze bo już duża cześć roślin będzie sobie rosła.
Sylwik - trawki będą