Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kochani! - pomóżcie proszę z przedogródkiem!

Kochani! - pomóżcie proszę z przedogródkiem!

AgaCzek 13:30, 14 gru 2016

Mam duży problem - tak jak wymyśliłam sobie (mniej/lub więcej) co będzie w ogrodzie, po bokach itd to patrze na przód, patrzę, patrze (patrzę i się wkurzam) i hmmmmm wymyślić nie mogę co zrobić z tym przedogródkiem. Przeglądnęłam dokładnie kilkadziesiąt wątków ogrodowiskowych czyli tysiące postów i wiem jak niesamowite pomysły macie. Nie wiem jak.

Wiem jedno - chciałabym by był piękny zarówno zimą jak i latem. Czyli na pewno ramy z zimozielonych do tego długo kwitnące kwiaty - róże itd. (byleby nie hortensje - jakoś nie mogę się do nich przekonać - podobają mi się w innych ogrodach ale niekoniecznie u mnie ).

Na razie wygląda to tak - tzn nic nie ma

Jesli chodzi o cyprysik to wsadzony jest do ziemi w donicy by póki co nie przemarzł za bardzo- więc nie jest stałym elementem - można z nim zrobić wszystko

Nie wiem również jak połączyć lewą część z przedogródkiem Chciałabym by w przedogródku była jakaś część trawiasta o kształcie takim by to można było kosić kosiarką (inaczej Mąż mnie udusi )

Pomożecie?

Margerytka40 14:11, 14 gru 2016

Witaj Agatko .. Tak na pierwszy rzut oka to gryzą mi się te proste linie przed domem i falujące z boku . Ja nie znam się na projektowaniu ale to takie moje pierwsze odczucie .
AgaCzek 14:32, 14 gru 2016

No właśnie dlatego chciałabym by przedogródek jakoś wtopił się w ten bok - wiem, że może te fale po lewej wielu osobom się nie spodobają ale "problem" w tym, że ja sobie taki boczek wymarzyłam .

Jeśli chodzi o przód to to coś bez trawy to po prostu niezasiana trawa - to nie jest rabata - ani zamysł rabaty - tam po prostu mąż wyrównał ziemię
Margerytka40 14:44, 14 gru 2016

Tu na forum są specjaliści od projektòw . Ją sama też korzystam z pomocy bo mnie to przerasta. Pochodż po wątkach to i dziewczyny Ciě znajdą
14:53, 14 gru 2016
Najlepiej jakbyś miała rzut z góry, może coś takiego ci się spodoba

AgaCzek 19:20, 14 gru 2016

O rany - nie wpadłabym na to. Super pomysł! Wieczorkiem jak wrócę z pracy zrobię rzut by było wygodniej ale muszę przyznac ze podobają mi sie te łuczki
Rytla 19:37, 14 gru 2016

Ten łuk na dole przesunęłabym lekko, by odsunąć nieco od drzewka.
20:56, 14 gru 2016
To tak na szybko było, myślałam, że wokół drzewka można dać koło wychodzące za rabate w żwirku a reszta w korze
20:57, 14 gru 2016
Ale można i bez koła i przesunąć lekko linie w dół. Ułożyć węża ogrodowego i oglądać jak będzie lepiej
21:02, 14 gru 2016
A krokusowy zakątek to twój wątek, byłam u ciebie, tak jakoś znajomo mi to wyglądało, nawet się witałam z tobą, błotko tam miałaś.
I są tam rzuty. Zrób sobie podpis to każdy trafi do ciebie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies