Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielona przestrzeń

Zielona przestrzeń

koliber 07:16, 16 lis 2018

Aurelllia napisał(a)
Wow Koliberku, ale popchnęłaś robotę do przodu Tam przed ogrodzeniem to irga może- ładnie się będzie na jesieni przebarwiać no i owocki
O szpalerach z tui szmaragd to ja marzę i mam nadzieję, że na wiosnę w końcu zrealizuję

Tak, to irga 'Major' Zależało mi na niekoszeniu tam trawy i padło na nią Mam nadzieję, że się spisze
A mi po głowie całymi dniami chodzi myśl, że nie udało mi się dokończyć sadzenia owych 'Smaragdów'
koliber 07:19, 16 lis 2018

anpi napisał(a)
Ale podziałałaś ,wykorzystałaś sprzyjającą pogodę na maxa
W koło drzewek owocowych pozbywasz się trawy,będziesz później jakoś ściółkować ,czy siać nową trawkę,czy może jakieś zadarniające nasadzenia?

Wykorzystałam ile się dało. Nie jest źle
Trawy się pozbywam, ponieważ obkaszanie drzewek to mordęga, a i uszkodzeń kory co jakiś czas ciężko uniknąć Myślałam o ściółce, np. keramzyt??? Temat do przemyślenia przez zimę
mikina34 11:30, 16 lis 2018

koliber napisał(a)

Trawy się pozbywam, ponieważ obkaszanie drzewek to mordęga, a i uszkodzeń kory co jakiś czas ciężko uniknąć Myślałam o ściółce, np. keramzyt??? Temat do przemyślenia przez zimę

Mam to samo, posadziłam drzewka owocowe i się zastanawiam co w koło nich posadzić/wysypać...Hania_Gruszka nie ma nic bezpośrednio pod drzewkami, w sensie goła ziemia jest, żeby nie uszkadzać kory właśnie, może to jest pomysł.
koliber 13:19, 16 lis 2018

Robiłam podobnie, tzn. plewiłam wokoło, ale to było tylko na krótki czas, bo już za niedługo trzeba było powtarzać czynność. A z braku czasu w sezonie, to była po prostu syzyfowa praca. Tak więc teraz padło na ściółkę Uważam, że jak nie spróbuję, to się nie przekonam, które rozwiązanie lepsze
Zobaczymy
zoja 14:27, 16 lis 2018

i jak sadzenie szmaragdów? dokończyłaś?
ja co prawda nie mam owocowych drzewek, ale keramzytu sobie pod nimi nie wyobrażam... i jakoś nie gra on mi z Twoim ogrodem...
koliber 15:06, 16 lis 2018

Nie dokończyłam
Keramzyt tak jakoś mi znienacka wpadł do głowy, ale to taka luźna myśl Nic nie jest jeszcze przesądzone
A Twoim zdaniem, co by pasowało?
zoja 15:09, 16 lis 2018

koliber napisał(a)
Nie dokończyłam
Keramzyt tak jakoś mi znienacka wpadł do głowy, ale to taka luźna myśl Nic nie jest jeszcze przesądzone
A Twoim zdaniem, co by pasowało?

to co na pozostałych rabatach - kora? może taka bardzo drobna
koliber 15:17, 16 lis 2018

Też o niej myślałam, tym bardziej, że obok rosną borówki i też chciałabym je wyściółkować właśnie korą W sumie mogłabym posypać i drzewka
Gosialuk 18:54, 16 lis 2018

Ja też uważam, że kora będzie lepiej pasowała. Już chłód czuć w powietrzu. Po południu było wyraźnie chłodniej niż rano. Jutro wybieram się na działkę coś podziałać. Może i tobie się uda posadzić tuje.
gosika67 20:17, 16 lis 2018

Szmaragdy są niezawodne a co tam posadziłaś barwinek?