Tak, to irga 'Major' Zależało mi na niekoszeniu tam trawy i padło na nią Mam nadzieję, że się spisze
A mi po głowie całymi dniami chodzi myśl, że nie udało mi się dokończyć sadzenia owych 'Smaragdów'
Wykorzystałam ile się dało. Nie jest źle
Trawy się pozbywam, ponieważ obkaszanie drzewek to mordęga, a i uszkodzeń kory co jakiś czas ciężko uniknąć Myślałam o ściółce, np. keramzyt??? Temat do przemyślenia przez zimę
Mam to samo, posadziłam drzewka owocowe i się zastanawiam co w koło nich posadzić/wysypać...Hania_Gruszka nie ma nic bezpośrednio pod drzewkami, w sensie goła ziemia jest, żeby nie uszkadzać kory właśnie, może to jest pomysł.
Robiłam podobnie, tzn. plewiłam wokoło, ale to było tylko na krótki czas, bo już za niedługo trzeba było powtarzać czynność. A z braku czasu w sezonie, to była po prostu syzyfowa praca. Tak więc teraz padło na ściółkę Uważam, że jak nie spróbuję, to się nie przekonam, które rozwiązanie lepsze
Zobaczymy
i jak sadzenie szmaragdów? dokończyłaś?
ja co prawda nie mam owocowych drzewek, ale keramzytu sobie pod nimi nie wyobrażam... i jakoś nie gra on mi z Twoim ogrodem...
Nie dokończyłam
Keramzyt tak jakoś mi znienacka wpadł do głowy, ale to taka luźna myśl Nic nie jest jeszcze przesądzone
A Twoim zdaniem, co by pasowało?
Ja też uważam, że kora będzie lepiej pasowała. Już chłód czuć w powietrzu. Po południu było wyraźnie chłodniej niż rano. Jutro wybieram się na działkę coś podziałać. Może i tobie się uda posadzić tuje.