Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

17:07, 22 cze 2018
Ja sprzątałam w tą wichurę zabawki dzieciaków i w zębach miałam piasek, oj i na jednej rabacie nie mam prawie kory, mam ją teraz w trawniku. Coś strasznego
paulina_ns 17:12, 22 cze 2018

U nas trochę wiało w nocy, trochę popadało na szczęście bez strat. A dzisiaj strasznie zimno, zdecydowanie za duże są te skoki temperatur.
Magleska 06:58, 23 cze 2018

U mnie była tylko ulewa ,bez huraganu na szczęście ....... strasznie się boję takich anomalii pogodowych

A co do kamyczków ........mam zwykły żwirek płukany ,bez maty , bo pies dawno temu wytargał
Pielenie w nich nie należy do przyjemności - odsuwam ,wyrywam i zasypuję spowrotem
Kamyczki wbijają się niestety i jak jest sucho ,to ciężko cokolwiek wyrwać ...... pielę po deszczu najczęściej
Matę mam pomiędzy skrzyniami i tam chwasty tez wyrastają ......więc w sumie to nie wiem co lepsze z matą ,czy bez
Kasiolaaa 07:45, 23 cze 2018

Jejuniu Daria u mnie tez bylo okropnie beczka od wody latala po calym podworku brameczki sie pootwieraly burza byla masakra a blyskalo strasznie najbardziej sie balam zeby drzewa z lasu nie pospadaly na dom bo dom mam 10m od lasu
SlonecznyOgrod 13:03, 23 cze 2018

effka napisał(a)
Macham pourlopowo! Pięknie kolorowo u Ciebie
Co do grysu na rabatach, mam na dwóch małych na gołej ziemi i jedyna wadą takiego rozwiązania jest trudnośc przy pieleniu. Cięzko się wyrywa chwasty sposród ostrego grysu

Dziękuję za miłe słówko
To już po urlopie jesteś? Ale pogodę miałaś ładną.

No właśnie, wszystko przez te chwasty...
SlonecznyOgrod 13:07, 23 cze 2018

MonikA napisał(a)
Ja sprzątałam w tą wichurę zabawki dzieciaków i w zębach miałam piasek, oj i na jednej rabacie nie mam prawie kory, mam ją teraz w trawniku. Coś strasznego

Wierzę Ci, ja też miałam wszędzie piasek -szyja, uszy...

Widziałam jak drzewa się gięły u sąsiada, głupia akacja, która mi śmieci i inne wyhamowały wiatr, dzięki czemu moje wiązy się tylko bujały.
Mi kory nic nie wywiało, już mam bardziej zacisznie niż na początku, po wprowadzeniu się.
SlonecznyOgrod 13:09, 23 cze 2018

paulina_ns napisał(a)
U nas trochę wiało w nocy, trochę popadało na szczęście bez strat. A dzisiaj strasznie zimno, zdecydowanie za duże są te skoki temperatur.

Aż mi się zimno zrobiło jak to przeczytałam, tak dzisiaj wszędzie tak zimno.

Spadek temperatur 15-20stopni, no nieźle!
SlonecznyOgrod 13:13, 23 cze 2018

Magleska napisał(a)
U mnie była tylko ulewa ,bez huraganu na szczęście ....... strasznie się boję takich anomalii pogodowych

A co do kamyczków ........mam zwykły żwirek płukany ,bez maty , bo pies dawno temu wytargał
Pielenie w nich nie należy do przyjemności - odsuwam ,wyrywam i zasypuję spowrotem
Kamyczki wbijają się niestety i jak jest sucho ,to ciężko cokolwiek wyrwać ...... pielę po deszczu najczęściej
Matę mam pomiędzy skrzyniami i tam chwasty tez wyrastają ......więc w sumie to nie wiem co lepsze z matą ,czy bez

To popadało chociaż, bo wczoraj to ogólnie mało wszędzie popadało.
Ja też się boję takich zwrotów akcji...

Ja wszędzie pod kamyczkami mam sztywną matę i chwasty praktycznie nie rosną wcale. Kamyczki mam wysypane na pojedynczą grubość. Byłam ciekawa jak to jest bez maty, pewnie też grubszą warstwę trzeba wysypać.
SlonecznyOgrod 13:16, 23 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Jejuniu Daria u mnie tez bylo okropnie beczka od wody latala po calym podworku brameczki sie pootwieraly burza byla masakra a blyskalo strasznie najbardziej sie balam zeby drzewa z lasu nie pospadaly na dom bo dom mam 10m od lasu

No tak te drzewa najgorsze, bardzo dużo drzew się łamie w takie nawałnice i konary spadają. Wczoraj głównie to było przyczyną szkód, ranień a nawet śmierci.
SlonecznyOgrod 13:22, 23 cze 2018

Dziś trochę deszczu i wytchnienia dla roślin.
Trawnik choć podlewany to najbardziej cierpiał od palącego słońca.
Inne rośliny w dobrej kondycji.
Wczoraj skosiłam trawnik i podlałam, dziś pada. Liczę na to, że sie bardziej zazieleni.
Wczorajsze fotki.