Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

eVka 14:08, 16 paź 2018

Annak napisał(a)
Moja znajoma też zauroczyła się sumakami. Wycięła, gdy po całym ogrodzie chodziła i wycinała odrosty. Nawet już po wycięciu drzewka. Ale urokliwe są, nie ma wątpliwości
Niezmiennie podziwiam hortki

Hm, no właśnie, nie lubię jak nad czymś nie mam kontroli, dlatego przenoszę mozgę bo mi się panoszy odrostami, więc te sumaki ....
SlonecznyOgrod 11:26, 17 paź 2018

effka napisał(a)
Piękne te jesienne sumaki, no tak mi się podobają ale boje się tych odrostów właśnie. Dużo ich wychodzi i jak daleko od drzewa-matki?
Hortensje piękne, no i te zawilce!!!

Dziękuję za miłe słówka.

Co do sumaków:
u mnie nie jest tak źle, bo obok dom sąsiadów z drugiej strony chodniczek i mój dom, a pod nimi jest trawnik, czasem gdzieś wybije gałązka,to wyrywam, korzeń się od razu "ukrychnie" o dziwo już w tym miejscu nie wychodzi.
Odrosty w okolicach drzew, u mnie 3 drzewa blisko siebie, więc gdzieś w ich okolicach się przebije odrost.
SlonecznyOgrod 11:30, 17 paź 2018

Monia81 napisał(a)
Cudne kadry już w tamtym roku u Ciebie sumaki chwaliłam, więc tylko jeszcze raz powtórzę no piękne są, mojemu eMusiowi tak się spodobały podczas wizyty u Kondzia, że też zapragnął je mieć, więc na pewno będą, mimo odrostów buziaki

Dzięki Monia

Właśnie, a w tamtym roku ogólnie drzewa nie wybarwiły się tak jak w tym, to dlatego, że było mokro i mniej słońca, a jest tak , że im suszej tym mocniejsze kolory.
Twój Em tak samo jak mój zachwyca się nimi, jak żadną inna rośliną
Buziaki
eVka 12:08, 17 paź 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

Dziękuję za miłe słówka.

Co do sumaków:
u mnie nie jest tak źle, bo obok dom sąsiadów z drugiej strony chodniczek i mój dom, a pod nimi jest trawnik, czasem gdzieś wybije gałązka,to wyrywam, korzeń się od razu "ukrychnie" o dziwo już w tym miejscu nie wychodzi.
Odrosty w okolicach drzew, u mnie 3 drzewa blisko siebie, więc gdzieś w ich okolicach się przebije odrost.

Czyli nie jest tak źle, warto go posadzić w miejscu ograniczonym kostką, hm musze pomyśleć. Nie widziałam ich w sklepach, po prostu chyba wezmę sadzonkę z jakiegos napotkanego przy drodze sumaka.
SlonecznyOgrod 16:30, 17 paź 2018

Annak napisał(a)
Moja znajoma też zauroczyła się sumakami. Wycięła, gdy po całym ogrodzie chodziła i wycinała odrosty. Nawet już po wycięciu drzewka. Ale urokliwe są, nie ma wątpliwości
Niezmiennie podziwiam hortki

To ostatni oddech hortek

Sumaki jakby mi chodziły po całym ogrodzie... o matko... to też bym wycięła, ale no nie jest aż tak źle.

SlonecznyOgrod 16:31, 17 paź 2018

effka napisał(a)

Hm, no właśnie, nie lubię jak nad czymś nie mam kontroli, dlatego przenoszę mozgę bo mi się panoszy odrostami, więc te sumaki ....

O widzisz cos jak mozga te sumaki, ale mozga jednak gorsza, bo zagłuszy inne rośliny.
SlonecznyOgrod 16:38, 17 paź 2018

effka napisał(a)

Czyli nie jest tak źle, warto go posadzić w miejscu ograniczonym kostką, hm musze pomyśleć. Nie widziałam ich w sklepach, po prostu chyba wezmę sadzonkę z jakiegos napotkanego przy drodze sumaka.

Nie jest źle, nie wiem ile ale może przez rok wyjdzie z 10 odrostów.
Wiolka5_7 18:12, 17 paź 2018

Piękne jesienne fotki sumak zachwycający

Mam pytanko...nawoziłaś hortki tylko obornikiem końskim jesienią czy jak ?
Moje w tym roku były niedożywione po tych sztucznych nawozach...
Kasiolaaa 19:33, 17 paź 2018

oooo sumaki to plaga u mojej babci w ogrodzie rozpanoszyly sie
Magleska 21:24, 18 paź 2018

macham wieczorowo
sumaki też mi sie podobają ..... i limkowa nadal śliczna