Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 18:39, 04 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Właśnie chcę je przenieść za te kudły
U mnie też Limki zaczynają się budzić i dlatego mnie przypiliło na ten tydzień z cięciem
Krótki rękaw , wow ! Ja to jeszcze w palcie zimowym hi hi

Pamiętam w tamtym roku, przycięłam i za niedługo listki puszczały, pod koniec marca to już by było trochę późno, rośliny liście wypuściły i juz energię w to włożyły, no i dopiero ciąć by było szkoda.

Ja też w kurtce chodzę, tylko do biegania trzeba się rozebrać
Dwa tygodnie temu ta sobota była taka ciepła, że bluza wystarczyła.
SlonecznyOgrod 18:51, 04 mar 2019

BasiaLT napisał(a)
Jajka absolutnie przepiękne. Moje przy twoich to jak ubodzy krewni
Wracając do tematu zasłonięcia pojemnika na wodę to też bym radziła bluszcz. Możesz bo ładnie opleść wokół i będzie pięknie. Jak potrzebujesz to mogę ci trochę go podesłać bo u siostry przycinałam.

Basiu dziękuję bardzo za bluszcz, mam swój, nie widać go bo młode pędy sadziłam 2 lata temu przy płocie, żeby mi zasłoniły płot jak się patrzy w kierunku skalniaka. Sadziłam gęsto, to stamtąd podbiorę
Jajka dziękują takie było zamówienie Twoje są piękne też takie kiedyś robiłam, inny styl ale piękne są.
Może jutro posadzę ten bluszcz.
SlonecznyOgrod 18:57, 04 mar 2019

greg66 napisał(a)
Jajka ciekawe takie inne no i pracochłonne, kiedy Ty masz czas na takie roboty?

Inne inne, bo miały być czarno-białe do nowoczesnego wystroju.
Na takie roboty to tylko wieczorny czas przeznaczyć mogę. Styczeń i luty wyjątkowo długie ciemne wieczory ma więc wtedy.
Telewizji nie oglądam więc tutaj zyskuje czas
greg66 20:25, 04 mar 2019

O to tak jak my odkąd w 2000 roku wyrzuciłem telewizor przez okno i od tamtej pory ma święty spokój od telewizji i polityki
SlonecznyOgrod 20:46, 04 mar 2019

greg66 napisał(a)
O to tak jak my odkąd w 2000 roku wyrzuciłem telewizor przez okno i od tamtej pory ma święty spokój od telewizji i polityki

Szalony hihi ale przybij piątkę!
ElzbietaFranka 12:24, 05 mar 2019

Daria przeczytaj jeszcze raz co napisałam i śniegu u mnie.

Tak było w zeszłym roku 18 marca. A śnieg u nas w niedzielę pruszyl, ale zaraz topniał.

A ja tam tv bardzo lubię oglądać programy "domo", "H&G", lubię wiedzieć co się w polityce dzieje więc oglądam nawet BBC, no i polskie stacje oprócz jednej. Discawery. Filmów nie za bardzo musi być super ciekawy szpiegowski.
ElzbietaFranka 12:31, 05 mar 2019

Już sezon nastał piękne jaja jakieś mieszance, Czarny i biały łabądź.

U mnie też horty gubią kwiaty w przyszłą sobotę przy dobrej pogodzie też zetne. Wiatr wieje i zrzuca czapki w całym ogrodzie je mam. Dobrze by było aby już mróz więcej nie mroził ale różnie może być.
W zeszłym roku mrozu nie byli to i ogrodowa pięknie kwitła. Jeżeli się taki rok powtórzy to oznaka ocieplenia klimatu i czas oglądać się za cytrusami do ogrodu żeby nie zapeszyc

Pozdrawia
SlonecznyOgrod 18:48, 05 mar 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Daria przeczytaj jeszcze raz co napisałam i śniegu u mnie.

Tak było w zeszłym roku 18 marca. A śnieg u nas w niedzielę pruszyl, ale zaraz topniał.

A ja tam tv bardzo lubię oglądać programy "domo", "H&G", lubię wiedzieć co się w polityce dzieje więc oglądam nawet BBC, no i polskie stacje oprócz jednej. Discawery. Filmów nie za bardzo musi być super ciekawy szpiegowski.

Przeczytałam, zostawiłam przeprosiny
SlonecznyOgrod 18:56, 05 mar 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Już sezon nastał piękne jaja jakieś mieszance, Czarny i biały łabądź.

U mnie też horty gubią kwiaty w przyszłą sobotę przy dobrej pogodzie też zetne. Wiatr wieje i zrzuca czapki w całym ogrodzie je mam. Dobrze by było aby już mróz więcej nie mroził ale różnie może być.
W zeszłym roku mrozu nie byli to i ogrodowa pięknie kwitła. Jeżeli się taki rok powtórzy to oznaka ocieplenia klimatu i czas oglądać się za cytrusami do ogrodu żeby nie zapeszyc

Pozdrawia

Dziękuję, właśnie możliwe, że te jaja od czarnego i białego łabędzia

Zetnij hortensje nie będą się kulać.
Dobrze, że ścięłam bo dziś tak wiało... na szczęście wywiało wszystkie okruszki pozostałe po ścięciu

Tak z tym mrozem to różnie bywa, najgorsze są wiosenne mrozy w kwietniu i w maju.
Magleska 19:03, 05 mar 2019

Wpadłam pooglądać piękne jaja ....u mnie też dziś okropnie wiało