Niedzielne dzień dobry Muszelko
Bardzo mi miło, że wybrałaś mój ogród na poranny spacer. Dzisiaj świat z rana był otulony mgłą, było niezwykle romantycznie.
Zapraszam zawsze kiedy będziesz miała ochotę odetchnąć w cieniu drzew
Miłego dnia!!
U nas zarówno wczoraj, jak i dzisiaj bezmgielnie. Na niebie lazur. Wczoraj pracusiowałam w ogródku od świtu do zmroku. Skorzystałam z cudownej pogody i m.in. zlikwidowałam wszystkie warzywa, jednoroczne zioła, pomyłam donice, itp.
A teraz, na tarasie wyczekuję naszej całej rodzinnej gromadki. Za pół godziny zjadą się i wyruszamy na całodzienny jesienny spacer i chyba ostatnie w tym roku pływanie łodzią po naszych jeziorach...
Cieszę się jeśli odrobinę pomogą te plany. Zbierałam je dla moich przyjaciół, bo mieli zamiar budować mały domek "na emeryturę”, ale póki co nie skorzystają. Mam ich dużo więcej, ale już nie takich malutkich domków.
Muszelko u nas też po mgłach na niebie zagościł lazur. Jest piękna pogoda
My też wczoraj do nocy robiliśmy w ogrodzie, ale głównie przy budowie domku. Prace ogrodowe dopiero mnie czekają...
Świetny plan na niedzielę, ja posiedziałam chwilę nad moją wodą. Ważki szaleją, żaby dalej się opalają, rybki tez się wygrzewały na płyciźnie. CUDNIE JEST!
Miłego dnia!
Kasiu przeglądam sobie różne rozkłady wnętrz, różne rozwiązania i udogodnienia. W przypadku tak małej powierzchni dobra organizacja przestrzeni to podstawa. Do zeszłego roku miałam 42m2 salonu i 18m2 kuchni Teraz próbuję kuchnię salon i łazienkę zmieścić na niecałych 35m2
Jeżeli chodzi o dach to chyba tylko dokupię rolkę papy i pokryjemy tą beżową, bo to drażni mnie najbardziej.Zostawimy tak do momentu zakupu dachu na domek, chcę mieć identyczne pokrycie. Najbardziej podoba mi się dachówka karpiówka, ale zrezygnowaliśmy już ze względu na jej ciężar. Blachodachówka w tym wzorze jest niezbyt ładna i stanęło na blasze na rąbek. Wygląd rustykalny i najbardziej pasuje mi do mojego klinkieru. Ten już cały czeka nic tylko budować. Dach musi być grafitowy w kolorze fug
Teraz z papa od strony ogrodu wygląda tak i tylko mnie denerwuje ta beżowa papa na szczycie...
Dach musi być w takim kolorze jak ta grafitowa papa
Bardzo podobają mi się domy tworzone w biurze Olczak
u mnie będą białe okna i zielone drzwi do tego no i bez kamienia
Izuniu dziękuję kochana
Mam nadzieję, że zdążymy do zimy z wszystkimi rozpoczętymi i zaplanowanymi pracami.
Bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje jesienne obrazki