Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 10:06, 14 paź 2018

Muszelka napisał(a)
Wirtualnie pospacerowałam po Twoim jesiennym Parku... bezcenne...
A cóż dopiero przeżyć to w realu...

Niedzielne dzień dobry Muszelko
Bardzo mi miło, że wybrałaś mój ogród na poranny spacer. Dzisiaj świat z rana był otulony mgłą, było niezwykle romantycznie.
Zapraszam zawsze kiedy będziesz miała ochotę odetchnąć w cieniu drzew
Miłego dnia!!

Muszelka 10:39, 14 paź 2018

Dzień doberk, Danusiu!

U nas zarówno wczoraj, jak i dzisiaj bezmgielnie. Na niebie lazur. Wczoraj pracusiowałam w ogródku od świtu do zmroku. Skorzystałam z cudownej pogody i m.in. zlikwidowałam wszystkie warzywa, jednoroczne zioła, pomyłam donice, itp.

A teraz, na tarasie wyczekuję naszej całej rodzinnej gromadki. Za pół godziny zjadą się i wyruszamy na całodzienny jesienny spacer i chyba ostatnie w tym roku pływanie łodzią po naszych jeziorach...

Pięknej niedzieli!
pestka56 11:32, 14 paź 2018

Cieszę się jeśli odrobinę pomogą te plany. Zbierałam je dla moich przyjaciół, bo mieli zamiar budować mały domek "na emeryturę”, ale póki co nie skorzystają. Mam ich dużo więcej, ale już nie takich malutkich domków.

Dana, jest taki rodzaj blachodachówki, który wygląda jak ceramiczna. W handlu występuje jako modułowa. Mnie ze względu na kształt podoba się ta https://megablach.pl/blachodachowka-perla-granite-hdx-55-gr-0-50-mm-30-lat-gwarancji-p-2778.html ale jest kilka innych rodzajów, kształtów i są inne firmy
https://www.google.com/search?q=blachodach%C3%B3wka&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi9kPuwz4XeAhWFpIsKHWUBAQMQ_AUIDigB&biw=2153&bih=1223#imgrc=2Jr5X8O81I839M:
dana1s 15:32, 14 paź 2018

Muszelka napisał(a)
Dzień doberk, Danusiu!

U nas zarówno wczoraj, jak i dzisiaj bezmgielnie. Na niebie lazur. Wczoraj pracusiowałam w ogródku od świtu do zmroku. Skorzystałam z cudownej pogody i m.in. zlikwidowałam wszystkie warzywa, jednoroczne zioła, pomyłam donice, itp.

A teraz, na tarasie wyczekuję naszej całej rodzinnej gromadki. Za pół godziny zjadą się i wyruszamy na całodzienny jesienny spacer i chyba ostatnie w tym roku pływanie łodzią po naszych jeziorach...

Pięknej niedzieli!

Muszelko u nas też po mgłach na niebie zagościł lazur. Jest piękna pogoda
My też wczoraj do nocy robiliśmy w ogrodzie, ale głównie przy budowie domku. Prace ogrodowe dopiero mnie czekają...
Świetny plan na niedzielę, ja posiedziałam chwilę nad moją wodą. Ważki szaleją, żaby dalej się opalają, rybki tez się wygrzewały na płyciźnie. CUDNIE JEST!
Miłego dnia!

Moja woda dla Ciebie

dana1s 15:44, 14 paź 2018

pestka56 napisał(a)
Cieszę się jeśli odrobinę pomogą te plany. Zbierałam je dla moich przyjaciół, bo mieli zamiar budować mały domek "na emeryturę”, ale póki co nie skorzystają. Mam ich dużo więcej, ale już nie takich malutkich domków.

Dana, jest taki rodzaj blachodachówki, który wygląda jak ceramiczna. W handlu występuje jako modułowa. Mnie ze względu na kształt podoba się ta https://megablach.pl/blachodachowka-perla-granite-hdx-55-gr-0-50-mm-30-lat-gwarancji-p-2778.html ale jest kilka innych rodzajów, kształtów i są inne firmy
https://www.google.com/search?q=blachodach%C3%B3wka&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi9kPuwz4XeAhWFpIsKHWUBAQMQ_AUIDigB&biw=2153&bih=1223#imgrc=2Jr5X8O81I839M:

Kasiu przeglądam sobie różne rozkłady wnętrz, różne rozwiązania i udogodnienia. W przypadku tak małej powierzchni dobra organizacja przestrzeni to podstawa. Do zeszłego roku miałam 42m2 salonu i 18m2 kuchni Teraz próbuję kuchnię salon i łazienkę zmieścić na niecałych 35m2
Jeżeli chodzi o dach to chyba tylko dokupię rolkę papy i pokryjemy tą beżową, bo to drażni mnie najbardziej.Zostawimy tak do momentu zakupu dachu na domek, chcę mieć identyczne pokrycie. Najbardziej podoba mi się dachówka karpiówka, ale zrezygnowaliśmy już ze względu na jej ciężar. Blachodachówka w tym wzorze jest niezbyt ładna i stanęło na blasze na rąbek. Wygląd rustykalny i najbardziej pasuje mi do mojego klinkieru. Ten już cały czeka nic tylko budować. Dach musi być grafitowy w kolorze fug

Teraz z papa od strony ogrodu wygląda tak i tylko mnie denerwuje ta beżowa papa na szczycie...

Dach musi być w takim kolorze jak ta grafitowa papa

Bardzo podobają mi się domy tworzone w biurze Olczak

u mnie będą białe okna i zielone drzwi do tego no i bez kamienia
dana1s 16:08, 14 paź 2018

Dzisiaj sobie stanęłam w "fundamencie" i marzyłam żeby mieć już taki widok z okna

Z salonu i jednocześnie z tarasu

w południe

i wieczorem

leżąc w łóżku w sypialni w niedzielne południe byłoby tak

wieczorkiem

dana1s 18:24, 14 paź 2018

Czułam taki niedosyt przebywania w ogrodzie, że pojechałam zobaczyć zachód słońca w moim raju

z daleka

i z bliska

Oby taka jesień została z nami jak najdłużej
Basilikum 18:47, 14 paź 2018

Danus ie wyrabiam na forum ale kibicuje widze, ze sie dzieje u Ciebie bardzo pozytywnie
a widoczki u Ciebie jak zwykle super
dana1s 18:56, 14 paź 2018

Basilikum napisał(a)
Danus ie wyrabiam na forum ale kibicuje widze, ze sie dzieje u Ciebie bardzo pozytywnie
a widoczki u Ciebie jak zwykle super

Izuniu dziękuję kochana
Mam nadzieję, że zdążymy do zimy z wszystkimi rozpoczętymi i zaplanowanymi pracami.
Bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje jesienne obrazki

anabuko1 19:51, 14 paź 2018

WAW!!
Ale kolorowe, bajkowe jesienne widoczki.!!
Ki bisuje z sercem za budowę domku