Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Aldona40 14:00, 05 sty 2019

Danisiu ze smagliczką to nie chciałabym Tobie robić problemu
A ten pigwowiec okazały Yukigoten, jest przecudnej urody( muszę go mieć w pierwszej kolejności a czy on ma też kolce jak te inne pigwowce?

Danuś mogę sobie tylko wyobrazić co dzieje się u Ciebie w ogrodzie jak te Twoje roślinki kwitną . Ile to wtedy masz wspaniałych gości z przyrody

Aldona
Nowa12 14:20, 05 sty 2019

Ta Grandiflora to była moja pierwsza koncepcja z kalinami po zobaczeniu jej u Ciebie .
A judaszowca to ja chcę kupić w tym roku a najlepiej tego Rising Sun nagrodzonego na ostatniej wystawie Zieleń to Zycie .
Nie dlatego że nagrodzony ale fajne ma kolory.
dana1s 14:24, 05 sty 2019

Aldona40 napisał(a)
Danisiu ze smagliczką to nie chciałabym Tobie robić problemu
A ten pigwowiec okazały Yukigoten, jest przecudnej urody( muszę go mieć w pierwszej kolejności a czy on ma też kolce jak te inne pigwowce?

Danuś mogę sobie tylko wyobrazić co dzieje się u Ciebie w ogrodzie jak te Twoje roślinki kwitną . Ile to wtedy masz wspaniałych gości z przyrody

Aldona

Smagliczki nie mam w ogrodzie, mogę się podzielić Śnieguliczką Ametyst
Wiesz, że nawet się nie przyjrzałam czy ma kolce, chyba ma ale nie jakieś wielkie. Nie mam z tym problemu
Dzieją się wtedy magiczne rzeczy)
Kocham mój ogród jak żyje pełnią życia!

dana1s 14:31, 05 sty 2019

Nowa12 napisał(a)
Ta Grandiflora to była moja pierwsza koncepcja z kalinami po zobaczeniu jej u Ciebie .
A judaszowca to ja chcę kupić w tym roku a najlepiej tego Rising Sun nagrodzonego na ostatniej wystawie Zieleń to Zycie .
Nie dlatego że nagrodzony ale fajne ma kolory.

Kaliny są nieziemsko różnorodne i piękne
Grandiflorę mam malutką, ale już pięknie kwitnie. Kupiłam też odmianę mniejszymi pomponami Popcorn.

Zaraz zerknę na tą odmianę, jak znajdę to kupię
Ja teraz kupuję głównie biało kwitnące i w odcieniu biskupim dla złamania tej nudy

Żeby nie było, że tylko ja kolekcjonuje u nas rośliny, mój M też jest kochliwy.
On kocha irysy i powojniki. I kupuje wszystko co spotka ciekawego.

pestka56 15:16, 05 sty 2019

Danusiu, bardzo dziękuję za propozycję kalinową. Jednak postaram się upolować możliwie największy krzew. Nie mam już tyle czasu przed sobą by długo czekać aż wyrośnie duży
Jeden z lilaków, króre miałam to była właśnie Krasavica Moskwy. Pięknie pachniał. Drugi o fioletowych biało obrzeżonych kwiatach to Sensation. Bardzo mi ich nadal szkoda, ale cóż...

Iryski dla twojego M Ze względu na ciebie białe, ale mam też inne kolory. To niziutkie reticulaty, które kwitną najwcześniej. To zdjęcie jest z 4 kwietnia 2018. Kwitły nieprzerwanie jeszcze 10 dni później. Bardzo je lubię.
Basilikum 16:39, 05 sty 2019

jak zwykle porcja uper fotek i wspanialych opowiesci o roslinach

Kasiu ja wlasnie te dwa lilaki mam. Sensation od dwoch lat i w zeszlym roku kupilam Krasawice.
sylwia_slomc... 17:22, 05 sty 2019

dana1s napisał(a)

Sylwus jak zapomnisz to też się nic nie stanie, specjalnie się nie fatyguj. Szczególnie jeżeli macie dzisiaj podobnie jak my napadało śniegu tyle, że pierwszy raz od kilku lat odśnieżałam podjazd
Na spotkanie i ja mam nadzieję. Wypady będą, bo w tym roku nie wyjeżdżam nigdzie na wczasy z wiadomych względów Więc weekendy w Twoich okolicach będą na pewno
Postaram się, obiecuje solennie

Bardzo lubię wiśnie , ale ich mam niewiele i młode . Kwitły tylko kilkoma kwiatami. W tym sezonie mam zakusy na więcej

Kanzan

Amanogawa

Na liście Umbraculifera 2 sztuki, ale to dopiero przed dom. Jak kolumny
Kiku shidare zakura i shirotae. Pierwsze jednak muszę uporządkować tył, by zrobić im odpowiednia ekspozycję
Może polecicie mi jeszcze jakieś kwitnące drzewko?

Już dzisiaj zebrałam A masz Pigwę? Nie pigwowca tylko drzewo pigwę jak nie to namawiam. Cudnie kwitnie i nalewki i syropy pycha
dana1s 18:34, 05 sty 2019

pestka56 napisał(a)
Danusiu, bardzo dziękuję za propozycję kalinową. Jednak postaram się upolować możliwie największy krzew. Nie mam już tyle czasu przed sobą by długo czekać aż wyrośnie duży
Jeden z lilaków, króre miałam to była właśnie Krasavica Moskwy. Pięknie pachniał. Drugi o fioletowych biało obrzeżonych kwiatach to Sensation. Bardzo mi ich nadal szkoda, ale cóż...

Iryski dla twojego M Ze względu na ciebie białe, ale mam też inne kolory. To niziutkie reticulaty, które kwitną najwcześniej. To zdjęcie jest z 4 kwietnia 2018. Kwitły nieprzerwanie jeszcze 10 dni później. Bardzo je lubię.

Kasiu jak to nie masz czasu!! Kochana nie opowiadaj mi tu głupot!
Miałaś piękne lilaki, ja nie mam z nimi problemu i chyba lubią u mnie mieszkać
Może spróbujesz jeszcze raz z zaprosić je do ogrodu?
Mój M bardzo dziękuje za obrazkowy prezent. Mam takie iryski, ale zastanawiam się, czy kwitły w zeszłym roku. Musze zerknąć

Ja mam taki kolorek

dana1s 18:37, 05 sty 2019

Basilikum napisał(a)
jak zwykle porcja uper fotek i wspanialych opowiesci o roslinach

Kasiu ja wlasnie te dwa lilaki mam. Sensation od dwoch lat i w zeszlym roku kupilam Krasawice.

Izuś dziękuję serdecznie

A ja nie mam Sensation , a Krasawwica może wreszcie zakwitnie

Wawrzynki

dana1s 18:47, 05 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Już dzisiaj zebrałam A masz Pigwę? Nie pigwowca tylko drzewo pigwę jak nie to namawiam. Cudnie kwitnie i nalewki i syropy pycha

Super, dziękuję!
Miałam pigwę i niestety podgryzł mi ja chyba karczownik. Była juz całkiem ładna i kwitła. Musze kupić kolejną.
Została mi tylko świdośliwa Lamarca

To jeszcze raz moje ukochane tawuły