Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Nowa12 21:21, 04 sty 2019

Ja latem posadziłam jaśminowca Snowbelle. Kwiaty ma piękne tylko piszą że pokrój ma "bałaganiarski". Ale zapach jaśminowców dla mnie jest okropny więc pozostanę chyba tylko przy jednej sztuce.
sylwia_slomc... 22:08, 04 sty 2019

dana1s napisał(a)

Sylwuś Twoja Colorata ma już dobre pół metra a może więcej i dalej czeka żeby ją do Ciebie zawieźć
Bardzo chętnie spróbuję może mi się uda go wyhodować
Mam nadzieje, że w tym sezonie uda nam się spotkać !

Ten pigwowiec mnie zachwycił

Ok jak nie zapomnę to jutro zbiorę owocki z nasionkami i wysuszę. Też mam nadzieje na to spotkanie wielką, bo w góry często wypady robicie i do Krakowa, a stąd już tylko pół godzinki i jesteście u mnie
dana1s 08:55, 05 sty 2019

Nowa12 napisał(a)
Ja latem posadziłam jaśminowca Snowbelle. Kwiaty ma piękne tylko piszą że pokrój ma "bałaganiarski". Ale zapach jaśminowców dla mnie jest okropny więc pozostanę chyba tylko przy jednej sztuce.

Aguś ja nigdy w ten sposób nie patrzyłam na rośliny. Każda jest, jaka jest i to w nich kocham. Oczywiście kształtuję je trochę dla ogólnego wyrazu, ale to raczej ja dostosowuję resztę do pokroju rośliny , a nie na odwrót
Jaśminowce i ich zapach jest dla mnie upajający, kocham to.
Ja w ogóle bardzo lubię pachnące rośliny i lubię się nimi otaczać od samej wiosny, pierwsze hiacynty, potem konwalie , róże i piwonie. Ogród jest skąpany w zapachach

Te lilaki nie pachną zbyt mocno za to kwitną bardzo wcześnie i za to je kocham chiński wczesny

dana1s 09:04, 05 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ok jak nie zapomnę to jutro zbiorę owocki z nasionkami i wysuszę. Też mam nadzieje na to spotkanie wielką, bo w góry często wypady robicie i do Krakowa, a stąd już tylko pół godzinki i jesteście u mnie

Sylwus jak zapomnisz to też się nic nie stanie, specjalnie się nie fatyguj. Szczególnie jeżeli macie dzisiaj podobnie jak my napadało śniegu tyle, że pierwszy raz od kilku lat odśnieżałam podjazd
Na spotkanie i ja mam nadzieję. Wypady będą, bo w tym roku nie wyjeżdżam nigdzie na wczasy z wiadomych względów Więc weekendy w Twoich okolicach będą na pewno
Postaram się, obiecuje solennie

Bardzo lubię wiśnie , ale ich mam niewiele i młode . Kwitły tylko kilkoma kwiatami. W tym sezonie mam zakusy na więcej

Kanzan

Amanogawa

Na liście Umbraculifera 2 sztuki, ale to dopiero przed dom. Jak kolumny
Kiku shidare zakura i shirotae. Pierwsze jednak muszę uporządkować tył, by zrobić im odpowiednia ekspozycję
Może polecicie mi jeszcze jakieś kwitnące drzewko?
Basilikum 09:13, 05 sty 2019

jak to nie wyjezdzamy na wczasy a do mnie???

Alez mi sie te twoje kwitnace podobaja. Lilakow u mnie coraz wiecej w zeszlym roku znow jeden przybyl
dana1s 09:37, 05 sty 2019

Basilikum napisał(a)
jak to nie wyjezdzamy na wczasy a do mnie???

Alez mi sie te twoje kwitnace podobaja. Lilakow u mnie coraz wiecej w zeszlym roku znow jeden przybyl

Izuś wszystko jeszcze w przemyśleniach, jak zabiorę się za budowę to z pewnością nigdzie na dłużej nie wyjadę. Bo to my sami będziemy budować, a nie zlecać komuś
Do Ciebie planujemy na przedłużony weekend wyskoczyć, to jest w Twoje strony

Ja też kocham wszystko co kwitnie, to takie optymistyczne widoki
Lilaków mam 22 opisane odmiany, a oprócz tego jakieś dostane bezimienne, ale wszystkie pięknie pachną i zdobią moje włości
Teraz mam na liście Miss Canada w cudownym odcieniu, nie mam jeszcze takiego

Przez te kwitnące drzewa i krzewy mój ogród jest przyjazny bzykom, których tu jest cała masa, przez owocki mam mnóstwo ptaków, a z powodu stau całą wodną faunę i ważki które uwielbiam

Gdzie mogłabym podglądać takie obrazki?

A tak mam na wyciągniecie ręki
anka_ 09:52, 05 sty 2019

Fantastyczna ta ostatnia fotka. Masz niesamowite oko do łapania obiektów.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
dana1s 10:00, 05 sty 2019

anka_ napisał(a)
Fantastyczna ta ostatnia fotka. Masz niesamowite oko do łapania obiektów.

Aniu to natura jest niesamowita, ja ją tylko próbuję uwieczniać
Dziękuje!

Nowa12 10:07, 05 sty 2019

A judaszowce masz? To też kwitnące
dana1s 12:59, 05 sty 2019

Nowa12 napisał(a)
A judaszowce masz? To też kwitnące

Miałam, ale nie okryłam jednej zimy i na wiosnę nie odbił. Teraz mam go na liście zakupowej. Chyba dam mu jeszcze jedną szansę

Kalina japońska Grandiflora