Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 17:01, 10 sty 2019

anpi napisał(a)

Różane zielone listki jak zaczarowane...niezły kontrast ze śniegiem

Danusiu powodzenia życzę wam wszystkim w okresie około maturalnym i oczywiście pozytywnie zaliczonych egzaminów !

Aniu wytrzymałe są i kolorek dalej soczysty mają Rośliny są niesamowite!

Kochana dziękuję za życzenia, bardzo się przydadzą kciuki.
Mamy maturę i egzamin gimnazjalny, będzie się działo
dana1s 17:05, 10 sty 2019

BasiaLT napisał(a)
Danusiu serdeczne gratulacje dla młodzieży Piękne widoki u ciebie, u mnie non stop na plusie i ciągle pada. Gdzie ten deszcz był jak go potrzebowałam w sierpniu się pytam?

Basiu dziękuję kochana, jestem z moich obydwóch młodzieńców bardzo dumna. W obecnych czasach brak problemów z dziećmi to wielkie szczęście
Bardzo się cieszę, że Ci się podoba mój ogród w zimowej odsłonie
U nas cały czas mróz i pada nieustanie śnieg, może nie sa to ogromne ilości, ale przybywa ...
Właśnie wrócił w innej postaci

Jak oglądam co się dzieje w Europie to zaczynam się obawiać takich ogromnych opadów śniegu, oby u nas tak nie sypnęło:/
dana1s 17:13, 10 sty 2019

Dzisiaj pojechałam na działkę, żeby jak zwykle zobaczyć co tam słychać i niestety mam pierwsze straty zimowe...
Połamało mi namiot foliowy, stał 3 lata i nic, a w tym roku tak go przygniotło od masy śniegu tak, że leży plackiem. Nawet z nerwów tego nie uwieczniłam. Chciałam go sprzedać i dołożyć do szklarni, a tak nadaje się tylko na złom...

Poza tym w ogrodzie pełnia zimy, śniegu mam po kolana Może jutro ulepię bałwana z Młodym

O tu w tle obecnie widać płot , namiotu już nie

Na leżakach grube podusie w moim ulubionym kolorze

na krzesłach tez powinno być wygodnie

Dawno nie było tyle śniegu, niestety jets mokry i łamie zmrożone pędy krzewów. Chyba wiosna nie będzie zbyt kwietna...
dana1s 17:16, 10 sty 2019

Szkoda, że nie ma słońca i ciśnienie spada na łeb na szyję ...chodzę do tyłu

ptaszory chodzą na skróty

sylwia_slomc... 17:18, 10 sty 2019

dana1s napisał(a)

Basiu dziękuję kochana, jestem z moich obydwóch młodzieńców bardzo dumna. W obecnych czasach brak problemów z dziećmi to wielkie szczęście
Bardzo się cieszę, że Ci się podoba mój ogród w zimowej odsłonie
U nas cały czas mróz i pada nieustanie śnieg, może nie sa to ogromne ilości, ale przybywa ...
Właśnie wrócił w innej postaci

Jak oglądam co się dzieje w Europie to zaczynam się obawiać takich ogromnych opadów śniegu, oby u nas tak nie sypnęło:/

To szczera prawda co piszesz, trzeba się cieszyć i dziękować za dobre dzieci
sylwia_slomc... 17:21, 10 sty 2019

Oj czytam o pierwszych stratach....ale jak zobaczyłam fotki z gór Małej Mi to sobie pomyślałam, że dobrze, że to nie u nas. Pięknie, ale moje rośliny by tyle śniegu nie udźwignęły
dana1s 17:22, 10 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

To szczera prawda co piszesz, trzeba się cieszyć i dziękować za dobre dzieci

Sylwuś sama widzisz jaka teraz potrafi być młodzież, mam przykłady u wielu znajomych który maja ogromne problemy. Nie potrafią dotrzeć do własnych dzieci, które jeszcze chwilę temu były grzecznymi, bezproblemowymi dziećmi.
Ja Bogu dziękuję za moich Synów, są najlepsi na świecie!

dana1s 17:25, 10 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Oj czytam o pierwszych stratach....ale jak zobaczyłam fotki z gór Małej Mi to sobie pomyślałam, że dobrze, że to nie u nas. Pięknie, ale moje rośliny by tyle śniegu nie udźwignęły

Sylwuś nie miałam ostatnio czasu biegać po wątkach muszę w weekend nadrobić, zaraz zerknę co tam w górach słychać.
Moje dwie kaliny chyba nie wstaną. Nadzieję mam ,ale nie dało się nawet strzepnąć tej lodowej masy, bo co ruch to złamana łodyżka
Nowa12 19:39, 10 sty 2019

Ale kto by pomyślał, że tyle śniegu napada jak w zeszłym roku nie było go dużo. Najgorsze jest to, że ciągle dosypuje. Staram się choć trochę strzepywać ten śnieg z roślin ale to syzyfowa praca.
dana1s 19:51, 10 sty 2019

Nowa12 napisał(a)
Ale kto by pomyślał, że tyle śniegu napada jak w zeszłym roku nie było go dużo. Najgorsze jest to, że ciągle dosypuje. Staram się choć trochę strzepywać ten śnieg z roślin ale to syzyfowa praca.

Pada cały czas, ale dzisiaj coś mówili że idzie odwilż. W sumie to nie wiem czy się cieszyć, bo taka ilość wody naraz to może być zagrożenie powodziowe w niektórych miejscach, u nas raczej nie ma takiej możliwości, ale będzie mokro jak ch....

Ja chciałam zrzucić, ale tak oblepiło i zmarzło że łamię pędy. Nic nie dotykałam, nic nie poradzę będzie co będzie