Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 19:52, 31 sty 2019

Muszelka napisał(a)

Śliczności!

Natura jest cudowna

AgnieszkaW 19:54, 31 sty 2019

Zapachniało u Ciebie wiosną
dana1s 19:58, 31 sty 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Zapachniało u Ciebie wiosną

Agniesiu marzy mi się już!

Mgduska 22:18, 31 sty 2019

dana1s napisał(a)

Irciu kochana, dziękuję!
Pachnie mi w pokoju obłędnie, ja wolałabym już te zapachy w ogrodzie. Masz rację jeszcze troszkę i wkroczy zieleń

Czarodziejskie to zdjęcie - z takiego bliska biedronki jeszcze nie widziałam! Genialne !
dana1s 06:31, 01 lut 2019

Mgduska napisał(a)

Czarodziejskie to zdjęcie - z takiego bliska biedronki jeszcze nie widziałam! Genialne !

Madziu dziękuję! Ja uwielbiam podglądać świat z bliska, zawsze mnie to interesowało Czasami uda się zrobić jakąś ciekawą fotkę
Cieszę się, że Ci się podoba. Dziękuję!

Basilikum 07:23, 01 lut 2019

dana1s napisał(a)

Nie byłam od niedzieli na ogródku, było ciepło i śnieg się stopił pewno też podskoczyły. Moje przebiśniegi były takie

Może jutro się uda

ojej to juz?? juz za chwileczke, juz za momenik u mnie chyba nic nie kielkuje jeszcze

Zdrowka zycze cmok cmok
pestka56 15:41, 01 lut 2019

Nie zaglądam pod krzewy w ogrodzie na razie. Boję się, że zabaczą ile już wytnęło noski z ziemi i będę tak się martwić jak o hiacynty i tulipanki

Przylaszczki mam, ale tylko te dzikuski leśne. Przyniosłam niechcący z mchem z lasu i okazało się, że chcą u mnie rosnąć. Na razie niewiele, ale są. Za to z roku na rok przybywa cebulic. Kwitną bardzo długo, bo kolejno kolorami, niebieskie w dwóch odcieniach, białe i blado różowe. Wzeszłym roku cieszyły oko półtora miesiąca

Super, że twoja choraba w odwrocie
dana1s 15:56, 01 lut 2019

Basilikum napisał(a)

ojej to juz?? juz za chwileczke, juz za momenik u mnie chyba nic nie kielkuje jeszcze

Zdrowka zycze cmok cmok

Izuniu kiełkuje podobno znacznie więcej, ale nie byłam w ogrodzie. Leżę dalej mam taki katar i kaszel, już mnie wszystko od tego boli...
Dziękuję i buziaki!

dana1s 16:12, 01 lut 2019

pestka56 napisał(a)
Nie zaglądam pod krzewy w ogrodzie na razie. Boję się, że zabaczą ile już wytnęło noski z ziemi i będę tak się martwić jak o hiacynty i tulipanki

Przylaszczki mam, ale tylko te dzikuski leśne. Przyniosłam niechcący z mchem z lasu i okazało się, że chcą u mnie rosnąć. Na razie niewiele, ale są. Za to z roku na rok przybywa cebulic. Kwitną bardzo długo, bo kolejno kolorami, niebieskie w dwóch odcieniach, białe i blado różowe. Wzeszłym roku cieszyły oko półtora miesiąca

Super, że twoja choraba w odwrocie

Kasiu ja nigdzie nie zaglądam, bo dalej mnie trzyma gorączki nie mam ale za to taki katar, którego nie pamiętam no i ten męczący kaszel. Mam nadzieję, że teraz już będzie z górki.
ja mam leśne tylko zawilce, bardzo je lubię są cudowne I mam jeszcze skądś zawilce greckie.
Cebulice mam tylko niebieską syberyjską. W trzech kolorach mam śnieżnika lśniącego

Zawilce greckie

gajowe

mam jeszcze puszkinię

śnieżniki

pestka56 00:32, 02 lut 2019

Zawilce leśne też mam i nie wiem skąd, bo nagle pojawiły pod leszczynami, gdzie rosną funkie, przywrotniki, paprocie, barwinek i fiołki wonne. Od lat nic tam nie sadziłam.

Ten katar jeszcze cię pomęczy, ale to już raczej rzeczywiście idzie ku wyzdrowieniu.

Wyjrzałam przed chwilą z domu, wołać kocicę, bo dawno wyszła, a tu deszcz pada i to mocno. Nic dziwnego, że Spinoza zapomniała o powrocie do domu. Ona zawsze idzie moczyć futro