Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 07:29, 29 sty 2019

pestka56 napisał(a)
Myślałam o takiej pile. "Po zastosowaniu przedłużki całkowita długość pilarki zwiększa się do 270 cm, co daje zasięg do 400 cm."

Myślę, że to lepsze niż kosa. Tylko trzymasz. Nie trzeba machać jak kosą.
Podobną, tylko bez wysięgnika, scinam moje miskanty, więc na pewno da radę także trzcinom

Nawet jeśli uważasz, że twój ogród jest zbyt cienisty, to ja myślę, że jest piękny. Zostaw troszkę tych cienistych zakątków

Kasiu mam takie ustrojstwo, ale na sztywnym drążku bez możliwości przedłużania, kolejnego nie będę kupowała z powodu koszenia pałek raz do roku. Szkoda mi pieniędzy.
Z pewnością lepsze, ale nie zdecyduję się . Mam już taka ilość sprzętów do ogrodu, że nie mam za bardzo gdzie tego przechowywać
Ja moje trawy tez ścinam takim sprzętem i gdyby lód był pewny to weszłabym na staw, ale teraz było ryzyko morsowania

Miłego dnia, podobno pojawi się słońce

w domu coraz bardziej pachnie

Agania 08:36, 29 sty 2019

Z miskantami duża sprawa, a z pałkami nad stawem to praca z prawdziwym poświęceniem...oglądałam fotki i podziwiam już macie ten wyczyn za sobą
Zgrabny z Was duet....Ja jeszcze w ogrodzie nie byłam i zwiastunów wiosny nie widziałam, weekend miałam wyjazdowy czekam na więcej słońca.

Taka szklarnia to i moje marzenie...trzymam kciuki za realizację...wiosnę
zapraszasz do domu...śliczne kadry z hiacyntami
dana1s 09:08, 29 sty 2019

Agania napisał(a)
Z miskantami duża sprawa, a z pałkami nad stawem to praca z prawdziwym poświęceniem...oglądałam fotki i podziwiam już macie ten wyczyn za sobą
Zgrabny z Was duet....Ja jeszcze w ogrodzie nie byłam i zwiastunów wiosny nie widziałam, weekend miałam wyjazdowy czekam na więcej słońca.

Taka szklarnia to i moje marzenie...trzymam kciuki za realizację...wiosnę
zapraszasz do domu...śliczne kadry z hiacyntami

Aguś z trawami zawsze jest najwięcej roboty z cięciem a potem sprzątaniem tego, ale warto dla późniejszych widoków.
Staw i jego okolice uwielbiam , ale generuje mnóstwo pracy żeby wyglądał w miarę znośnie. Bałam się, że się wykąpiemy. Dzięki Bogu się udało i już nie muszę się martwić. Dzisiaj już nie ma lodu...
Z tą zgrabnością w sensie fizycznym to raczej wątpliwe, zgrany to i owszem
Ja staram się być w ogrodzie kilka razy w tygodniu, wiem że to mało i wolałabym być tam na stałe ale niestety to póki co niemożliwe...

Szklarnia i piękny warzywnik to i moje marzenie, chciałabym żeby ten zakątek gospodarczy nie straszył i żeby było choć taki jak ogród ozdobny, czyli wstydu nie ma Zawsze mogłoby być ładniej ,ale i tak jak na dwie pary rąk jest nie najgorzej
Dziękujemy za kciuki, mam nadzieję że uda się zrobić coś ładnego!
W domu już wiosennie a jedynym wspomnieniem świąt jest stajenka pod kloszem, ta schowam 2 lutego a w jej miejsce dokupię kwiecia

Rano na niebie pojawiło się słońce, jak szybko wyszło tak szybko się schowało i chyba znów sypnie śniegiem. Na niebie ołów...

pestka56 13:06, 29 sty 2019

Przepiękne niebo

A jak głęboko jest przy brzegu? Znajomy zakłada kaloszo-spodnie, które sięgają mu pod pachy, i wchodzi do stawu.

Ja czekam na moje poletko hiacyntów. Mam nadzieję, że nie zmarzły i te koniuszki wystawione z gleby.
W domu pachnie mi mięta na kuchennym oknie
dana1s 13:48, 29 sty 2019

pestka56 napisał(a)
Przepiękne niebo

A jak głęboko jest przy brzegu? Znajomy zakłada kaloszo-spodnie, które sięgają mu pod pachy, i wchodzi do stawu.

Ja czekam na moje poletko hiacyntów. Mam nadzieję, że nie zmarzły i te koniuszki wystawione z gleby.
W domu pachnie mi mięta na kuchennym oknie

Poranek był piękny, ale tylko chwilkę. Cały dzień posępny i smutny. Mam 38 gorączki i mnie trzepie. Masakra. M leży zasmarkany. Nienawidzę chorować!
Niestety z tej strony głęboko, jakieś metr od brzegu jest około 1,80 może dwa i ta temperatura wody. Chyba bym umarła jakby sie wykąpała
W takich kaloszach biegam od maja średnio
Zakwitną, zobaczysz. Moja kępka białych zakwitła w listopadzie , czyli nie zakwitnie na wiosnę
Zapach mięty kocham, nie wiem co jest takiego w mięcie. że mnie hipnotyzuje

Aldona40 17:11, 29 sty 2019

Danusiu zdrówka dla Was
Trzymajcie się cieplutko

Macham

dana1s 17:25, 29 sty 2019

Aldona40 napisał(a)
Danusiu zdrówka dla Was
Trzymajcie się cieplutko

Macham

Aldonko macham spod kocyka na kanapie, gorączka trochę spadła. Jednak moje samopoczucie jest dalekie od dobrego...
Dziękujemy za życzenia!

Magleska 17:45, 29 sty 2019

może spacerek i wycinanie pałek dało Wam popalić ....pogoda teraz zdradliwa -wirusy panują i łatwo o przeziębienie

....ja dziś wyszłam na chwilkę ,myślałam ,że może zacznę trochę sprzątać na ogrodzie ....ale szybko wróciłam do domu -za zimno jeszcze .....

zdróweczka życzę mocno

ps.bajeczna fotka jak wszystkie zresztą
Rumianka 20:00, 29 sty 2019

Zapach hiacynta przywędrował aż do mnie...ummmm
sierotka 20:02, 29 sty 2019

Danusiu szybko zdrowiej korzeń imbiru do herbatki ,pigwa tez