Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 15:42, 15 lut 2019

Powoli zaczyna robić się czysto, mam nadzieję, że jutro pogoda będzie taka jak dzisiaj i trochę podciągniemy z robotą. Zawsze co cztery pary rąk to nie jedna

Wczoraj

dzisiaj

Czy Wy też widzicie ta zieloną poświatę na wierzbie

dana1s 15:47, 15 lut 2019

Pochodziłam tez dzisiaj po ścieżkach, bo śnieg zupełnie zniknął i jestem zachwycona po zimie pękło 7 cegieł, to świetny wynik moim zdaniem jak na taką ilość śniegu i cegieł. Nawet nie wiem czy będę je wymieniać bo pękły na pół więc chyba tylko zasypię od nowa piaskiem z cementem
Wszystkie meble do malowania, kominek do naprawienia od zeszłego roku może w tym sie uda.
Po wycince M się zabierze za bramę, a później za most. Już nie mogę się doczekać

Uwieczniłam ostatnie trawy

piękne takie widoki, ale już zdecydowanie wolę zieleń

hosty wyłażą na potęgę Trzeba się uwinąć z porządkami

dana1s 15:51, 15 lut 2019

Zaraz pobiegam po Waszych ogrodach zobaczyć co porabiacie
U mnie powolutku, ale do przodu! Kocham ten czas

Wszystko budzi się o życia, łącznie ze mną

Całokształty tez jakieś przyjaźniejsze

Aldona40 16:08, 15 lut 2019

Witaj Danuś.
Widzę, że poszalałaś trochę w ogrodzie A ja nic
Pięknie ten dereń się wyróżnia na tych zdjęciach (chyba się nie mylę). Kurczę czemu ja go nie mam, to jest pytanie . Gdzieś mi zawsze umnknie, że mam go sobie kupić Chociaż w tamtym roku wzięłam od mamy gałązki wsadziłam do ziemi i nawet zaczęły wypuszczać listki a później kaput. Muszę o nim pamiętać

anpi 16:10, 15 lut 2019

Fajnie,że miałaś słoneczko to robota przyjemniej idzie.U nas dzisiaj nieprzyjemnie ,pochmurno i mży.Z prac ogrodowych nici...
dana1s 17:30, 15 lut 2019

Aldona40 napisał(a)
Witaj Danuś.
Widzę, że poszalałaś trochę w ogrodzie A ja nic
Pięknie ten dereń się wyróżnia na tych zdjęciach (chyba się nie mylę). Kurczę czemu ja go nie mam, to jest pytanie . Gdzieś mi zawsze umnknie, że mam go sobie kupić Chociaż w tamtym roku wzięłam od mamy gałązki wsadziłam do ziemi i nawet zaczęły wypuszczać listki a później kaput. Muszę o nim pamiętać

Hej Aldonko
Trochę pogrzebałam, ale to kropla w morzu potrzeb. Jutro zamierzam zrobić całość za stawem, o dziwo tam jest jakoś czysto wystarczy trochę pograbić i pozamiatać i będzie ładnie Morze zdążę
Derenie uwielbiam mam ich kilka i będą kolejne, zimną są niezastąpione
Mam kilka na liście zakupowej o amarantowych i pomarańczowych pędach.
Ja jutro poobcinane gałązki powciskam do ziemi może się coś ukorzeni

dana1s 17:34, 15 lut 2019

anpi napisał(a)
Fajnie,że miałaś słoneczko to robota przyjemniej idzie.U nas dzisiaj nieprzyjemnie ,pochmurno i mży.Z prac ogrodowych nici...

Aniu było słonko od południa, rano mgły. U nas wczoraj było cały dzień zachmurzone i czasami mżyło, ale działałam w ogrodzie. Nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności
Dzisiaj znać o sobie dały zastane kostury i robiłam tylko ze dwie godziny, muszę się rozruszać
Najchętniej nie wracałabym z ogrodu, ale sił mi brak...

sierotka 17:55, 15 lut 2019

Danuś ,ale jest różnica w budzeniu się wiosny u Ciebie i u nas w ub roku też tak było czyli jesteście o paręnaście dni wcześniej z wiosną
dana1s 18:01, 15 lut 2019

sierotka napisał(a)
Danuś ,ale jest różnica w budzeniu się wiosny u Ciebie i u nas w ub roku też tak było czyli jesteście o paręnaście dni wcześniej z wiosną

Bogusiu teraz z dnia na dzień widać jak przyroda budzi się do życia
U Was też szybciutko przyjdzie, a śnieg to był potrzebny. Zeszły rok susza, to chociaż teraz trochę wody zostało w ogrodzie.

Piękne dalie kupiłaś Ja nie kupuję, bo trzeba je wykopywać nie chcę sobie dokładać roboty Będę podziwiała u Ciebie!

sierotka 18:06, 15 lut 2019

Ok