Gabriela
17:21, 08 cze 2011

Coton Manor położony jest w hrabstwie Northamptonshire. Ogród został założony w 20 latach XX wieku przez dziadków obecnego właściciela Iana Pasleya-Tylera, zatem uprawia go już trzecie pokolenie ogrodników. Koło ogrodu jest szkółka w której sprzedają mnóstwo rozmnożonych u siebie bylin. Często są u nich kręcone odcinki "Gardener's World", znany angielski serial o ogrodach. Moim zdaniem, to jeden z piękniejszych angielskich ogrodów, mnie się podobał najbardziej z wszystkich widzianych w Anglii.
I słuchajcie, we wszystkich ogrodach które widziałam obok trawników i rabat jest zawsze piękna, dzika łąka. Postanowiłam nie napinać się na trawnik, w moim półhektarowym ogrodzie to bez sensu i będę miała kawałek łąki! Kto może niech zakłada, choćby dlatego, że to takie modne!
Parę zdjęć:

I słuchajcie, we wszystkich ogrodach które widziałam obok trawników i rabat jest zawsze piękna, dzika łąka. Postanowiłam nie napinać się na trawnik, w moim półhektarowym ogrodzie to bez sensu i będę miała kawałek łąki! Kto może niech zakłada, choćby dlatego, że to takie modne!
Parę zdjęć: