Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Aurelllia 22:15, 23 sie 2017

Kopanie gruzu i innych wykopalisk - to jest przezycie chcesz posadzić krzaczek, kopiesz mu dołek a tu wydobywasz jak na wykopaliskach w Egipcie np hahahahha - stary epokowy garnek, jakieś miski, słoiki i wiele innych rzeczy hahhaha
mira 22:19, 23 sie 2017

ale się uśmiałam, oczywiście że tak mam i to jest strasznie irytujące jak się szuka a czas leci
kiedyś widziałam jak Ewa Pszczółka malowała na ostre kolory trzonki - pewnie nic by mi to nie dało

ja do większych prac zawsze biorę taczki, wiaderka a narzędzie do osbnego wiaderak
ale i tak się gubią

pozdrawiam
Radziu2013 22:28, 23 sie 2017

Aurelllia napisał(a)
Kopanie gruzu i innych wykopalisk - to jest przezycie chcesz posadzić krzaczek, kopiesz mu dołek a tu wydobywasz jak na wykopaliskach w Egipcie np hahahahha - stary epokowy garnek, jakieś miski, słoiki i wiele innych rzeczy hahhaha

Dokładnie I dlatego jak robiłem drugą część krzeselkowej to najpierw glebiej zrylem ziemię pod rabate ten cały żużel wywiazlem i przywiozlem nowej ziemi. Potem jak sadziłem to łopatka wchodziła jak w masło...jutro też czeka mnie rycie pod trzecią część tej rabaty A jeszcze rozgrzebalem robotę w innym miejscu także jutro pobudka o 05.00 bo o 11.00trzeba wracać z powrotem do domu
Radziu2013 22:32, 23 sie 2017

mira napisał(a)
ale się uśmiałam, oczywiście że tak mam i to jest strasznie irytujące jak się szuka a czas leci
kiedyś widziałam jak Ewa Pszczółka malowała na ostre kolory trzonki - pewnie nic by mi to nie dało

ja do większych prac zawsze biorę taczki, wiaderka a narzędzie do osbnego wiaderak
ale i tak się gubią

pozdrawiam

Ja jak chodziłem i szukałem dzisiaj tego sekatora to też stwierdziłem że muszę kupić jakis pomarańczowy żarówiasty bo aktualnie mam szary zielony no to ten to sie wtapia mi strasznie

Hahaha z tą taczka też tak miałem...zebrałem sie wiesz jak w takich porządnych ogrodach ogrodnicy robia, na taczke zaladowalem większe rzeczy A takie duperele to do koszyka wsadzilem i raz mi.sier udało niczego nie zgubić...oby więcej było takich dni
hanka_andrus 22:34, 23 sie 2017

Witaj w klubie! Podobno skuteczny jest pas ogrodnika, taki z kieszeniami, wtedy te podręczne narzędzia można na chwilę odłożyć do kieszeni i się nie zgubią. Ale ja nie umiem się obwieszać całym zestawem, i dlatego moje sekatory nie raz zimują pod krzakiem.

A najlepiej, to dziś stwierdziłam, że nie mam w plecaczku sekatora. od dwóch dni. Gdzieś go posiałam. Jutro szukamy zguby, Radziu!
Radziu2013 22:38, 23 sie 2017

Haniu w końcu "szukajcie A znajdziecie"

Jeszcze przekwitniete kwiaty róży to oderwać rękoma mogłem Ale jak ja jutro błyszczy przyciąć chciałem to ja się pytam czym mam to zrobic, zębami?

mira 22:47, 23 sie 2017

No właśnie, wszędzie gdzie widzę ogrodników zawodowych mają sekator w tylnej kieszeni albo jakiejś innej, i pewnie nie odkładają tylko zawsze wykonują ruch odkładania do kieszeni
pas ogrodniczy się sprawdza ale nie u mnie bo nie lubię
Radziu2013 22:50, 23 sie 2017

Oni mają ruch do kieszeni A ja mam odruch rzucić gdzieś na ziemię hahaha

Ja pasa ogrodniczego nie mam Ale coś czuję że nie za bardzo by się sprawdził...tak sobie myślę że pas bym miał na sobie Ale pusty bo wszystko i tak ladowalo by gdzieś wokoło
Maly_Bialy_D... 23:13, 23 sie 2017

O, widzę, że nie jestem odosobniona w poszukiwaniu narzędzi, a myślałam, że ze mną tak źle wykopaliska podczas pielenia, czy przygotowania podłoża pod nową roślinkę, to także moja specjalność, np.: sądzę lawendę, a tam wśród szkieł zardzewiała proca w stylu retro
kerii 00:07, 24 sie 2017

Jak miło was poczytać człowiekowi od razu na duszy lepiej, że nie jest osamotniony w ciągłym szukaniu narzędzi ogrodowych Już się zastanawiałam czy to czasem nie jakaś demencja mnie nie dopada z tym notorycznym odkładaniem i zapominaniem gdzie się położyło a to sekatora, a to kopaczkę o rękawiczkach nie wspomnę A się okazuje, że przypadłość każdy przedział wiekowy dotyka
Kiedyś w kompostowniku grzebałam w poszukiwaniu kopaczki wysypałam razem z chwastami a sekatory to kupuję tylko z jaskrawymi raczkami, żeby z daleka widać było.