Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 13:03, 24 sie 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
O, widzę, że nie jestem odosobniona w poszukiwaniu narzędzi, a myślałam, że ze mną tak źle wykopaliska podczas pielenia, czy przygotowania podłoża pod nową roślinkę, to także moja specjalność, np.: sądzę lawendę, a tam wśród szkieł zardzewiała proca w stylu retro

Cieszę się że nie jestem sam jeśli chodzi o to gubienie
Radziu2013 13:04, 24 sie 2017

kerii napisał(a)
Jak miło was poczytać człowiekowi od razu na duszy lepiej, że nie jest osamotniony w ciągłym szukaniu narzędzi ogrodowych Już się zastanawiałam czy to czasem nie jakaś demencja mnie nie dopada z tym notorycznym odkładaniem i zapominaniem gdzie się położyło a to sekatora, a to kopaczkę o rękawiczkach nie wspomnę A się okazuje, że przypadłość każdy przedział wiekowy dotyka
Kiedyś w kompostowniku grzebałam w poszukiwaniu kopaczki wysypałam razem z chwastami a sekatory to kupuję tylko z jaskrawymi raczkami, żeby z daleka widać było.

Hahah mi też się zdarza wsadzić narzędzia z chwastami i potem przy wysypywaniu się odnajduję

Radziu2013 13:10, 24 sie 2017

Sekator znaleziony!!! Leżał sobie w rogownicy toteż nie rzucał się mi w oczy

Pole, pole łyse pole trochę się zapełniło...
Ostróżki, werbeny i miskant posadzone...została rozplenica i paprocie
Przydałby się jeszcze trochę jednorocznych i werbeny ale...za rok będzie już lepiej

Ostróżki niby jako sadzonki ładne ale mogłyby być jeszcze wyższe

Radziu2013 13:12, 24 sie 2017

Radziu2013 13:14, 24 sie 2017

A no i łubiny jeszcze marne...ale odbiją z wiosną nie?

Radziu2013 13:16, 24 sie 2017

zoja 13:17, 24 sie 2017

Radziu
ostróżki urosną

w sprawie gubienia narzędzi
ja tez tak mam, ale znalazłam na siebie sposób mianowicie mamm wiaderko po oborniku - takie kwadratowe - jak idę na rabatę to wszystko tam wtykam: sekator, łopatkę, piankowy klęcznik, nożyk, sznurek, a czasem i nawóz - co tam potrzebuję
i jak idę pielić zabieram też miskę -na chwasty
już wyrobiłam sobie nawyk odkładania do wiaderka - a ono wydaje się poręczne przez swoją 'podłużną kwadratowatość'
i tym sposobem wracam z narzędziami i wszystkie mieszczą mi się w dłoni /i gdy dłoń pusta wiem, że zostawiłam na rabacie/
trzymanie w kieszeniach słabo się sprawdza przy schylaniu - zawsze coś wypadnie...
kiedyś notorycznie z chwastami wywalałam narzędzia do kompostownika

edit: i jak mam okazję to kupując wybieram pstrokaty kolor coby wyróżniał się z zieleni
Radziu2013 13:21, 24 sie 2017

Ja jak mi się uda ( póki co może trzy razy się udało) to też sobie pakuję wszystko co będzie mi się mogło przydać (nożyki, sznurki, gwoździki, młoteczek itd. ) ale to zdarza się rzadko

kurczę trzeba to zmienić
anabuko1 14:50, 24 sie 2017

Jeszcze raz pochwalę mieczyki Bo ładne .
Trawy masz już też ładne. Ja miałam 2 takie średnie Ale podzieliłam i teraz mam malutkie .Ale nic kiedyś może będzie ładniej .
A to różowe ,to co to ?
Aurelllia 21:24, 24 sie 2017

No no no Radziu rabata ładnie się zagęszcza z roku na rok zapełnią się puste przestrzenie