Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 20:07, 22 kwi 2017

Alicja169 napisał(a)

Te na dworze sobie poradzą, tylko te co w domu
Jak boisz się stosować chemię w domu, to zrób herbatkę oreganowo tymiankową i regularnie tym lej, ale jak masz dużą inwazję to herbatka nie da rady

Nie nie boję się. Kwiatów nie wiem czy jest sporo czy nie. Na moje oko to tak sobie

A jak chodzi o tą herbatkę to co? Kupić po prostu w aptece tymianek i oregano, sparzyć i podlać? Bo własnych suszonych ziół to nie mam
bartek_luberda 20:12, 22 kwi 2017

Też mam kanki i na dodatek w różnych kolorach Niepomalowanych zardzewiałych bym nie chciała
zoja 20:13, 22 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)
Zoja a co myślisz o tym maglu?

szczerze? to nie do końca wiem po co w ogrodzie coś takiego stawiać...
temat mi obcy... :/
nie pomogę
Radziu2013 20:15, 22 kwi 2017

zoja napisał(a)

szczerze? to nie do końca wiem po co w ogrodzie coś takiego stawiać...
temat mi obcy... :/
nie pomogę

Ok zawsze coś podpowiedziałaś w sensie "że nie do końca wiesz po co stawiać" Nie mówię że na stałe... może zrobię przymiarkę i jak coś to zabiorę
Radziu2013 20:16, 22 kwi 2017

bartek_luberda napisał(a)
Też mam kanki i na dodatek w różnych kolorach Niepomalowanych zardzewiałych bym nie chciała

Witaj Lecę do ciebie na zwiady
Katkak 20:17, 22 kwi 2017

Witam się i ja u Ciebie . Widzę, że oboje lubimy takie klamotki - stare balie, kanki, gary . Mąż mi kiedyś opowiadał (bo miałam różnych garów ukwieconych), że jakiś facet przechodził i pytał Go, czy te gary są nam potrzebne, czy na złom by mógł wziąć. Mąż odpowiedział: Panie, to żony. Lepiej żebym sobie rękę odciął niż Jej to wydał . Sęk w tym, że ja długo myślałam, że mąż mnie wkręca, a okazało się, że to naprawdę było . Jak chcesz barwinka to dawaj adres na priv, bo ja z kolei z radością się go pozbędę .
bartek_luberda 20:23, 22 kwi 2017

Nie posiadam zdjęć kanek Może jutro wrzucę Czaje się jeszcze na trzecią bo u sąsiada mojej mamy stoi
Radziu2013 20:25, 22 kwi 2017

Kasia dzięki, ale na razie swojego przyciąłem i mam nadzieję że w tym sezonie zdąży się zregenerować do takich rozmiarów jak w zeszłym roku, a kupowałem takich samą sadzonkę jak na zdjęciu po przycięciu ( a miała przyrost 1,5m)
Radziu2013 20:25, 22 kwi 2017

bartek_luberda napisał(a)
Nie posiadam zdjęć kanek Może jutro wrzucę Czaje się jeszcze na trzecią bo u sąsiada mojej mamy stoi

A sąsiadka co? Nie zapalona ogrodniczka?
Gruszka_na_w... 20:27, 22 kwi 2017

Swoją kankę też pomalowałam na szaro. Miała takie brzydkie zacieki. Ale ocynkowanej balii i sagana nie tykałam. Dla serduszki znajdź zaciszne i cieniste miejsce. W takim Ci nie przemarznie podczas wiosennych przymrozków. Jest na nie wrażliwa.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies