Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

zawitka 18:22, 22 kwi 2017

Witaj Radziu----- po pierwsze niech Cię ręka Boska broni malować garnek to jest kolor do którego pasują inne kolory .Drugie jak pomalujesz to po pewnym czsie farba zejdzie miejscami i bedzie brzydki .Kamienny torcik /nie lubisz mówić skalniak /wykorzystaj tak jak Kolezanki radzą Morling Light da efekt.Myślę że będzie u Ciebie kolorowo więc będę zaglądać Pozdrawiam --też czkam na wiadomość o przyjęciu do szloły ;d
Radziu2013 18:37, 22 kwi 2017

zawitka napisał(a)
Witaj Radziu----- po pierwsze niech Cię ręka Boska broni malować garnek to jest kolor do którego pasują inne kolory .Drugie jak pomalujesz to po pewnym czsie farba zejdzie miejscami i bedzie brzydki .Kamienny torcik /nie lubisz mówić skalniak /wykorzystaj tak jak Kolezanki radzą Morling Light da efekt.Myślę że będzie u Ciebie kolorowo więc będę zaglądać Pozdrawiam --też czkam na wiadomość o przyjęciu do szloły ;d

Witam
Spokojnie z malowania kanek i balii zrezygnowałem... a raczej tak jakby zrezygnowałem bo zanim założyłem konto na O to już rok temu pomalowałem kanki Tylko że one były całe zardzewiałe i teraz nie wiem czy dobrze wtedy zrobiłem Trochę żałuję

"Skalniaczek" zrobię i właśnie tak jak radzą dziewczyny na górze posadzę trawkę

A do jakiej szkoły się wybierasz?
zawitka 18:41, 22 kwi 2017

Ja czekam na sygnał że ty jesteś przyjęty a ja jestem już po wszystkich szkołach, nawet prawie życiowych Z uśmiechem na ustach pozdrawiam ;d
Radziu2013 18:42, 22 kwi 2017

zawitka napisał(a)
Ja czekam na sygnał że ty jesteś przyjęty a ja jestem już po wszystkich szkołach, nawet prawie życiowych Z uśmiechem na ustach pozdrawiam ;d

Acha hahaha oki A ja zrozumiałem że ty się gdzieś przyjmujesz
zawitka 18:45, 22 kwi 2017

;d chciałabym ha ha
Radziu2013 18:49, 22 kwi 2017

Dziewczyny kanki wyglądały rok temu tak. Dzisiaj była posadzone w nich ubiorki wiecznie zielone.
Teraz żałuję że je maznąłem farbą Może z tą lekką rdzą też miałby swój urok.
A myślicie że rozpuszczalnikiem zmyję jeszcze farbę?

Ten niebieski kwiatek się rozrósł i potem zwisał, a w drugiej kance rosły jakieś zwisające białe.

A dwa sezony temu ( ale to jest chyba fotka wrzesień/październik )
zawitka 18:54, 22 kwi 2017

Ale fajowe kany nic z nimi nie rób wyglądają dobrze jak farba się zedrze to zftrzwsz papierem zciernym i też może nie żle wyglądać Zobaczysz ----a teraz to szkoda tej farby .Dobierz kolor kwiatów i bedzie ekstra
Alicja169 18:54, 22 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)

Dzięki Zoja. Moje wszystkie wysiewy trafiły na dwór, także w domy zostały tylko rośliny domowe. Ale i tak muszę w któryś dzień podskoczyć do ogrodniczego

Dobra rada : jak najszybciej polej wszystko tym Polisectem , ktory Zoja pokazuje, bo tak jak pisałam, ziemiórki mnożą się w tempie zastraszającym co 10 dni, więc łatwo przewidzieć co zrobią z Twoimi roślinkami
Radziu2013 18:57, 22 kwi 2017

Alicja169 napisał(a)

Dobra rada : jak najszybciej polej wszystko tym Polisectem , ktory Zoja pokazuje, bo tak jak pisałam, ziemiórki mnożą się w tempie zastraszającym co 10 dni, więc łatwo przewidzieć co zrobią z Twoimi roślinkami

Ala ale te na dworze też?
Radziu2013 18:58, 22 kwi 2017

zawitka napisał(a)
Ale fajowe kany nic z nimi nie rób wyglądają dobrze jak farba się zedrze to zftrzwsz papierem zciernym i też może nie żle wyglądać Zobaczysz ----a teraz to szkoda tej farby .Dobierz kolor kwiatów i bedzie ekstra

Dzięki
Ja i tak szukałem taakiego koloru co najbardziej byłby podobny do prawdziwych kan.
Dobra... to teraz czekam aż farba zacznie schodzić