Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

gosika67 15:33, 24 lip 2017

Irenka wysadzę ją w tym tygodniu.
patrycja 20:57, 24 lip 2017

Jaki trawnik!!!
Zieloniutki, soczysty
paulina_ns 21:17, 24 lip 2017

gosika67 napisał(a)
Paulina dostałam pysznogłówkę od kuzynki w ub.r. nie wiem co to za odmiana,pryskam ją jedynie na mączniaka . W kępie były 2 kolory różowy i fioletowy, w tym roku fiolet się nie pojawił.Kupiłam też ze szkółki internetowej ale nie ma po zimie po niej śladu.

tak wyglądała w ub. r.

Teraz kolor zrobił się intensywniejszy- teraźniejsze fotki

To jest ta sama pysznogłówka

Śliczna, muszę o niej poczytać Gosiu pisałaś o zebrinusie, mam go u siebie 3 sezon, w pierwszy w ogóle stał jak zaklety przesadzilam go więc w inne miejsce, w drugim sezonie dalej stał jak zaklety, ale już nawet nie miałam go gdzie przesadzić, dopiero teraz w 3 sezonie urósł piękny, tak więc wychodzi na to,że on potrzebuje trochę czasu, może zostaw już swojego i zaczekaj, myślę,że pokaże jeszxze na co go stać
gosika67 21:35, 24 lip 2017

U nas znów pada, przed chwilą deszcz mnie wygonił, robiłam porządek z tyłu na ogrodzie.
W dzbankach i kamionkach rojniki pogniły. Jest mokro w donicach i wszystko gnije.
Bratki jednak są niewzruszone i niezastąpione, im nic nie przeszkadza.
Kany jeszcze nie kwitną, czy ktoś ma komu kwitną?
Mam taki korzeń, muszę go gdzieś wykorzystać, zdobyczne kamienie, zależało mi na czerwonych myją się w deszczu.

babka 21:44, 24 lip 2017

Korzeń potraktuj myjką ciśnieniową jeśli takową masz. Ładnie zdejmie korę i resztki ziemi. Wypięknieje
U mnie dziś nie padało ale jutro będzie, już czuć wilgoć w powietrzu
inka74 21:46, 24 lip 2017

Gosiu na 99% to nie Wims Red. Ta za płaska jest. Wims jest bardzij groniasty. Coś jakby odmiana jakiejś piłkowanej ta twoja wygląda. Do Bożenki z Hortensjady musisz się udać w celu identyfikacji. Może ona rozpozna.
gosika67 22:28, 24 lip 2017

Patrycja cały czas pada to i soczysta zieleń , chociaż w maju-czerwcu też go podlewałam,nie mogę go zaprzepaścić, jest przed domem od ulicy i jakby to wyglądało.Już wcześniej miałam namiastkę trawnika, a potem piach i chwasty .

Paulina czytałam ,że można nasiona zebrać i rozrzucić gdzie chcesz ją mieć, czytałam to u Irenki-Milki.Widać sama się potem wysiewa.Co do zebrinusa to przesadzę go, bo tam będzie za ciasno, jest tam powojnik, róża, budleja,zresztą siostra Ania też mi radziła wysadzenie.Nie zmieści się tam , jak będzie taki kolos jak przed domem.Chyba tam mu znajdę miejsce .

Ola mam myjkę,tak zrobię a potem zobaczę co dalej, mam jeszcze jeden taki korzeń.Dzięki .

Iwonka dasz mi namiary na Bożenkę? Dzięki za informację .
gosika67 22:37, 24 lip 2017

Mam zagadkę co to jest?Posadziłam , nie wiem, wychodzi kwiat ze środka.

gosika67 22:48, 24 lip 2017

Klon ma coraz większą koronę

i dalej byliny- rozchodnik, runianka, trzmielina

żurawki i hosty

szałwia

babka 23:02, 24 lip 2017

Rozchodnik już Ci kwitnie? o raju, u mnie jeszcze wszystkie zielone kalafiory Ale ja chyba najbardziej je lubię w takiej fazie