Ja tak miałam w zeszłym roku ale bodziszek mi z kłaczy nie wyszedł, chaber bylinowy też, to teraz wzięłam te sprawdzone, które mam, ale chciałam kolekcję powiększyć
Mam nadzieję, że kłacza i cebule nie zawiodą i ładnie wzejdą Będę je wybudzać tak w połowie marca - może na niektóre trochę za szybko, ale już widziałam, że np mikołajek listki puścił, to nie chce żeby się zmarnował Reszta jak śpi jak np dalie to dopiero w kwietniu
Extra Ja tawułkę mam, przez parę lat ładnie mi się rozrosła i na jesieni podzieliłam ją na 4 To samo z rozchodnikiem okazałym, ten to szybko się rozrasta
Te z L są w bardzo dobrym stanie - dlatego się skusiłam nie przesuszone, silne i w wiórkach, albo w torfie Kupowałam juz w L rok temu - wtedy właśnie zaryzykowałam czy dadzą radę od lutego i dały, dlatego w tym roku tez się skusiłam
Kobitki dostałam pozwolenie od lubego na zamówienie sobie z okazji dnia kobiet- bulw dalii i kłączy różnych bylinek z benexu To korzystam - hurrrrra Jak przyjdą to pokażę co tam wybrałam
super
tylko to: 'dostałam pozwolenie' nie pasuje - niech nie myśli, że może Ci pozwalać albo zabraniać bo to źle wróży na przyszłość...
mam nadzieję, że miałaś na myśli: 'poprosił żebym sobie wybrała'