Wiecie co dzisiaj doznałam niezłego szoku - w jednej doniczce mi już werbena patagońska wzeszła siana 5 marca - to była ta doniczka, w która zasiałam nasiona i wklepałam i nie przykrywałam ziemią Natomiast w multiplatach przykrytych ziemią - cisza
Moja werbena rozsiewa się sama w ogrodzie. Mnóstwo sadzonek wyrzuciłam, bo dużo się jej wysiało. Pikowałam tez gdzie się da. Zobaczymy co będzie w tym roku...
Ja mam ją dopiero od zeszłego roku, dlatego jeszcze nie znam tego uczucia, że jest wszędzie i dlatego posiałam Pewnie będę tego żałować, bo będzie wszędzie i nie będę wiedziała co z nią zrobić
Moje bergenie też takie rozjechane,ale może zawsze na wiosnę tak wyglądały,nie pamietam.
Zaskoczelas mnie ,że już ukorzeniasz hortensje, ja trochę cielam i wogole nie przyszło mi to do głowy,,szkoda bo pojadę do ogrodu dopiero na koniec marca
Grażynka spokojnie teraz mrozy zapowiadają to niektórzy jeszcze z cięciem czekaja i pewnie będa ciąć pod koniec marca Także jak zetniesz wtedy to też możesz próbwać, po prostu ukorzenią Ci się miesiąc później