Oj Koliberku rabata długa całkiem i szeroka ale będą sadzone na niej krzewy i trawy, więc się to wszystko rozrośnie to i miejsca potrzebuje Długośc około 8 metrów, a szerokość w tym punkcie najbardziej szerokim to 4 metry
Woooow Koliberku to rycia będzie !!! Czy glebogryzarka wjeżdża od razu ?
Sierotko, więc rabatka była mierzona z każdej strony, żeby równo wyszła Jednak, żeby był ładny półokrąg to po prawej stronie między tą rabatą a tym białym obrzeżem z brzozy nie było by ścieżki, więc niestety trzeba było poprzesuwać i na zdjęciu tym trochę nierówna się wydaje, ale w realu jest ok Linie wytyczałam sznurkiem, którego okręcałam wokół takich metalowych prętów, potem żeby była równa, to kancikowałam takim szpadelkiem to kantów półokrągłym Dalej będę albo nim ściągać, jak trawa, mech i co tam jeszcze rośnie nie będzie miało głęboko korzeni, a jak będą głęboko - bo jest i jastrzębiec niestety, który się bardzo głęboko korzeni to łopatą/szpadlem
1. Dereń biały Sibirica Variegata 2. Hortensja bukietowa - zobaczymy jakie ukorzenię hahahha 3. Rozplenica japońska 4. Macierzanka piaskowa - tutaj pojawia się problem, bo miałam porobić sadzonki, ale mi wymarzła, muszę niestety dokupić 5. Miskant chiński Grosse Fontane 6. Miskant zebrinus 7. Rudbekia 8. Jabłoń ozdobna, a za nią rozchodnik okazały 9. Trzmielina fortunei 10. Rosnący już kasztanowiec