Lubię takie podręczne szkółki łatwo dochować się ładnych okazów. Raz udało mi się sporo cisów namnożyć i teraz sobie mężnieją i czekają na swój czas. Podziwiam wiosenne zakupy szczególnie hortensje. I irysy też podziwiam. W zeszłym roku się zraziłem bo mi wygniły wszystkie, ale w tym roku chyba znów spróbuję. Trochę jestem zaniepokojony, bo widzę że z ziemi wychodzi mi niewielka część dwuletnich czosnków Purple Sensation. Pamiętam że Ty sadzilaś chyba Gladiatory. Wyszły już z ziemi?
Pozdrawiam
Próbuję co prawda ukorzenić sama patyki, ale wiadomo jak to wychodzi: 100 patyków próbuje się ukorzenić, a ukorzenią się dwa, które w pierwszym roku i tak tylko same liście mają Tworzę znowu nową rabatę a w sumie kontynuację tej co w tamtym roku zrobiłam i będą mi potrzebne bukietówki już w tym roku kwitnące dlatego chociaż dwie kupiłam, bo z tej odmiany niestety tylko tyle było w mojej B
O, to widzę że muszę się do B przespacerowac, może wypatrzę coś dla siebie. Mam nadzieję, że grad szkód nie narobił, bo roslinki dopiero zaczynają startować?