Zrobiłam opryski Promanalem w zeszłym tygodniu w czwartek ok 90 proc.
Była ładna słoneczna bezwietrzna pogoda przypomnij sobie. I kilka dni nie padało więc się udało. Zostały mi jeszcze cisy i jeden modrzew.
Oglądałam przed chwilą pogodę dla naszego regionu w przyszłym tygodniu ok środy i dalej ma być przyzwoitą pogoda więc resztę opryskam
Jeszcze mam później buki do pryskania. Moje buki są w gęstwinie liści jeszcze więc czekam, aż obleca.
U mnie też tylko krokusy kwitną ale mało.
W jesieni dużo posadziłam i coś ich nie widzę szczególnie fioletowych może jakieś trefne cebulki a może jeszcze zakwitną.
Nornice mi trochę tulipany poszatkowany te które nie były w koszyczkach posadzone w rzędzie.
Ma przyjść mróz więc boję się o lilaka polibina już ma ładne wiązki kwiatów. To samo z wiśnia kiku. Z soboty na niedzielę ma być mróz więc muszę okryć. Tulipanom nic nie będzie.
eM ma wolne z racji korona wirusa więc po niedzieli pojedziemy na wieś to odrobimy zaległości bo dużo do zrobienia.
Pozdrawiam
Jeszcze wracam
Masz piękne krokusy, właśnie ta odmiana najładniejsza. Zdrowe dorodne, moje to byle co.
To teraz coś miłego dla oka W koncu krokusy dały czadu
Dobrze, że dzisiaj fot narobiłam, bo po południu takie oberwanie chmury było, że nie wiem czy coś z nich zostało no i w nocy z niedzieli na poniedziałek ma być przymrozek, to też nie wiem czy cos z nich zostanie