Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Milka 14:16, 03 maj 2021

Hanuś, chyba nam Iza nie podeśle, od niej albo ciepło, albo zimno idzie.
Na Bawarii to jeszcze grad często wali.
Obleciałam ogród, mało co się zmienia, a wieje, jakby non stop samoloty stratowały.
hankaandrus_44 19:34, 03 maj 2021

Irenko, nie wiem kogo tu o ciepło prosić? Do mnie najczęściej znad Bałtyku zawiewa, a w tym roku jak u Was ciepło było u mnie zero.

I to widac po roślinach. Ale za to wrzesień będzie w sam raz na grzyby.

Magdo z Wilczego, dziękuję, za odwiedziny, Twój owczarek, czy owczarka? Piękny okaz! Teraz będę podziwiac psy u Was.

Miłego wieczoru.

Magleska 19:43, 03 maj 2021

Haniu moja to owczarka -użytek ....tzw owczarek niemiecki użytkowy -moja co prawda bezrobotna ,ale jak trzeba ,to wszystkie korzenie drzew wyciąga -te co nie trzeba też

piękny tulipan
Rumianka 20:01, 03 maj 2021

Witaj Haniu, majówka właśnie kończy wizytę zimnym i deszczowym przytupem...Nie wygrzałam się, zdjęć też nie zrobiłam...może jutro? W przydomowym ogródku kwiatów spor, ale na działce wszystko trzęsie się z zimna i czeka na ciepełko. Pozdrawiam.
Basilikum 20:32, 03 maj 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
No i to jest zaleta ogrodu koło domu. Ale kombinuję, bo może to ustrojstwo do otwierania i zamykania okien wypatrzę, jak już sobie taki ekstra przyspieszacz wybuduję.
Pogoda zgniła jesienna za oknem, wiatr, deszcz i zimnica. I żeby nie widok świeżych listków na drzewach, to można by było się pomylić.
Izabelko, podeślij od południowego zachodu trochęciepła, bardzo Ciebie proszę. , Zaczaruj te wyże i niże na naszą korzyść!

Haniu u nas dzis slonko bylowiec sle ile sie da i mam nadzieje, ze jutro rano Ci zswieci
hankaandrus_44 21:17, 03 maj 2021

Izabelko, dziękuję, może się uda.

Elisko, u mnie zimnica podobna do Twojej, tylko ja porównania nie mam między przydomowym a tym na wyjeźd z domowego okna tylko czubki drzew widze i tyle rozpoznaję, że robią się zielone. Mam nadzieję na to ciepło na każdy początek tygodnia, a tu mi znowu prognoza przesuwa temperatury nie tak jakbym chciała.

Ciepłego tygodnia.

Magdo, no widuję owczarki, ale raczej chodzące przy nodze, i przeważnie z panami. Panie rzadko z nimi się prowadzają. Jako rasa mnie się podoba, ale, jak wiesz, nie na mój pesel.

Basilikum 09:15, 04 maj 2021

Haniu no I jak dolecialo? U nas slonko i 10 stop I juz.
Milego dnia
oliwka 09:38, 04 maj 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Izabelko, dziękuję, może się uda.

Elisko, u mnie zimnica podobna do Twojej, tylko ja porównania nie mam między przydomowym a tym na wyjeźd z domowego okna tylko czubki drzew widze i tyle rozpoznaję, że robią się zielone. Mam nadzieję na to ciepło na każdy początek tygodnia, a tu mi znowu prognoza przesuwa temperatury nie tak jakbym chciała.

Ciepłego tygodnia.

Magdo, no widuję owczarki, ale raczej chodzące przy nodze, i przeważnie z panami. Panie rzadko z nimi się prowadzają. Jako rasa mnie się podoba, ale, jak wiesz, nie na mój pesel.

Hanuś, u mnie po osiedlu dwie panie z owczarkami chodzą.
A teraz powiem ci ciekawostkę, która usłyszałam na szkoleniu. Otóż nasza pani szkoleniowiec, 12 lat temu wzięła kota ze schroniska, takiego maluszka. Kotka była u niej 4 miesiące i zagubiła się. Po 12 latach pani odebrała telefon z informacją, że znaleziono jej kotkę w Kazimierzu - pani jest z Wrocławia Okazało się, że około 12 lat temu zaczęto wszczepiać chipy zwierzakom i koteczka przy wyjściu ze schroniska, również takowy dostała. Teraz kotka znowu jest z panią, jej rodziną i wielkim owczarkiem niemieckim, którego ustawia jak chce Dodam, że podobno jest to jedyny znany owczarek niemiecki wychowany na kanapowca - tak powiedział jej psi trener.
hankaandrus_44 11:34, 04 maj 2021

Oliwko, mimo wszystklo, z takim wielkoludem dzielić kanapę. Nie. Niech dzieli kanapę z kimś innym, nie ze mną.

Kończę pieski temat, wracam do pogody,

Wulkan na Islandii podgrzewa ozonową dziurę, z Afryki szykują sie do nas upały, ale to wszystko jakieś nieregularne, jeden dzień upał, drugiego mróz. Ktoś się bawi w ciuciubabkę.
Może zamiast miliardów na kosmiczne loty, zalesić trzeba pustynie? Sensowniej by było, zwłaszcza, że deszcze już umiemy sprowadzać. Koszt taki sam by był, co na eksplorację kosmosu.

Ale sadzenie lasu, to nie jest widok medialny. Lot na Marsa-tak.
Bogaczom w głowach się przewraca.

Tak czy inaczej, pieniądze nie móim problemem, na życie wystarcza, na kwiatki tez. Żyć nie umierać!

Miłego słonecznego. chociaż u mnie słońca nie widać/

oliwka 15:37, 04 maj 2021

Miłego popołudnia, u mnie już widać pierwszy pączek na róży