Oj Haniu.. straciłaś przyjaciela. Frodo był też naszym przyjacielem. Dięki niemu mieliśmy porcję fotek i refleksji ze spacerów ...
Ja po Evereście nie zdecydowałam sie na żadnego psa.. może kiedyś jakiś skradnie serce.. na razie przeważa głos rozsądku.. a serce nie powiedziało, ze ten bedzie godnym następcą .
Aniu, no właśnie, do żadnego sa teraz nie mam serca. Najlepszy na to byłby ogrod, a tu cały tydzień zmienna = wiatr i deszcz. Żeby było ciepło musi to się przewalić.
Elisko, lecę podziwiać.
Trzymajcie się płota, bo za oknem wiatr i słota.[Ciekawe, czy brzoskwinie zawiążą owoce?
Moja brzoskwinia napewno zawiąże owoce, ale potem wszystkie zgubi, nie liczę już jakoś, że posmakuję swoje brzoskwinie, tak od kilku lat, raz tylko miała owoce na początku, teraz dostała kompost na jesieni teraz podlana humusem, trawa wykarczowana, niedaleko niej rosła akacja, została wycięta, może ona jej zabierała pokarm?
Azot , potas, to najlepsze dla brzoskwini. No i cięcie nawet dwa razy do roku =teraz, i po owocowaniu. Teraz korygujące. które pędy mają miec owoce. to widać i te zostawic
Akacja na pewno jej usczuplała jedzonko, no i trawa. Trzeba pilnowac, żeby nie przesychała za bardzo.
Będę podlewać, nawet ją trochę odkopałam, bo gdzieś wyczytałam, że może być za głęboko posadzona, chodzi i to zgrubienie u nasady, tniemy ją raz w roku o tej porze, spróbujmy dwa razy, może się uda, inne drzewka ładnie nam owocują tylko ta brzoskwinia uparta
Zgłaszam wyjazd pomidorów i papryki z domu. Udało sie z transportem dszisiaj. Ale zostawiłam przykryte folią, za duży skok termiczny z 18 na 3 . Mam nadzieję, że ich nie uśmierciłam.
A w ogrodzie znowu jeleń na popasie. Muszę w niedzielę zgłosić do zarządu. Ten paskud uparł się na moje lilie, a teraz już nawet rozchodniki do gory nogami leża Całe rabaty mam zorane
Racice ma jak moja pięść.