tak Haniu jak Mama mówiła to trza słuchać .Zdrowiej ale humor Cię nie opuszcza .ja też popracowałam wsadziłam pory i selery ,posadzę, , jeżówkę już do gruntu a niech tam może się uda .Buziaki posyłam
Halinko, też czekam na chłodniejsze dni z niektórymi roślinami do gruntu. Musiałabym non stop podlewać teraz, a nie byłoby to korzystne dla nich. Miłego weekendu.
No sprzątanie etapami będzie i rodzinę skrzyknę, więc na razie musi poczekać, jak i u nich wolne będzie, najwyżej sama coś po kawałku i z doskoku
U mnie ćmy nie ma, ale jakieś dziwne deszcze padają, po deszczu kilka roślin, jak spalonych, dosłownie...dziś oglądasz ok, zaraz po deszczu coś takiego; buksy jakoś żyją, będę swoje jeszcze ratować, ostatni rok szansa dla nich, jak się nie uda, wylecą, no bo ile można, zwłaszcza, że tym moim starym nic nie dolega. I dobrze, że nie za wiele, są lepsze rośliny, ja osobiście średnio je lubię.
Irenko, Zbyszku, kuruję się intensywnie, żeby jutro grillowanie w ogrodzie zaliczyć z rodziną. Im też muszę trochę wiosny pokazać, bo z powodu zarobkowej pracy nosa poza 4 ściany nie wyściubiają. Wam życzę odpowiedniej pogody wg życzeń.
Haniu macham lapka, przeczytalam wzystko ale zagoniona jestem po uszy. Wpadam na O w przerwach na ochoniecie od upalu. Nasciagalam skarbow i teraz sadze
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Izabelko, właśnie byłam u Ciebie. Meblujesz to swoje miejsce cudownie!
Aniu,
No sarny miały nowalijki. i nie smucę się, bo jednak jakaś korzyść z mojego sadzenia była, a i dla mnie coś zostało, kilka kwiatków i korzenie w ziemi. Będą większe cebulki na jesieni.