Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

eda 15:42, 03 lip 2018

hanka_andrus napisał(a)
Kiedy znów do ogrodu? Chyba w poniedziałek. Niedzielę odpuszczam prawie zawsze, a sobota? Przecież dopiero co podlewałam. Do poniedziałku wszystko wytrzyma.

Hej hej Hanusia witaj śliczna ta różyczka skromniutka a taka piękna
mam podobną od Natalki za oknem sypialni rośnie ...a twoja pachnie ? moja nie niestety
u mnie trochę spokojniej tylko wykończyć i obrobić foty sprawozdania ( od wczoraj wieczora siedzę i dziś ooo i teraz właśnie wysłane i koniec) i luz i warzywniak piszczy cebula mi zarosła a arbuzy nie chcą kwitnąć za karę nie podlewam trzy dni co ty na to ? haaa

buuuziam

moja dla Ciebie

Basilikum 15:46, 03 lip 2018

Edzia ale kara
Podziwialm w sobote arbuzy rosnace na sznurkach i w siatkach
eda 16:24, 03 lip 2018

haaa no
Doranma 20:34, 03 lip 2018

hanka_andrus napisał(a)

Sliczne to miejsce i bardzo zadbane, pomimo braku sił, o którym piszesz. Ja co roku widzę jak wraz z upływem sezonu kondycja mi się znacznie poprawia dzięki pracy na działce. Najgorsze są pierwsze wiosenne dni, bo roboty dużo a organizm słaby po zimie odmawia współpracy. Życzę więc by letnie słoneczko wzmocniło Cię ile się da☺
hanka_andrus 20:35, 03 lip 2018

Kochani, wiek swoje prawa ma, a kiedy się Bogowie o mnie upomną, któż to wie?
Moje ogrodowe prace szaleństwem nazywane jest, bo moje dawne psiapsiółki, w domach siedzą i swe choroby pielęgnują. A ja kuśtykam, i się głośno do chorb nie przyznaję

Może więc tak być kiedyś, że nie będzie miał kto wątku otworzyć z rana. I na to Was przygotowywuję.

A dziś, słonecznie wszystkich pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.

greg66 21:06, 03 lip 2018

Haniu pozdrowienia wieczorne z dołu Polski

Jak chcesz nasiona tej mojej zółtej dziewanny to daj znać, jak przyjdzie czas to nazbieram.
hanka_andrus 21:31, 03 lip 2018

Dobrze, Grzesiu, przypomnę się za miesiąc. Teraz jeszcze niedojrzałe.

eda 01:08, 04 lip 2018

hanka_andrus napisał(a)
Kochani, wiek swoje prawa ma, a kiedy się Bogowie o mnie upomną, któż to wie?
Moje ogrodowe prace szaleństwem nazywane jest, bo moje dawne psiapsiółki, w domach siedzą i swe choroby pielęgnują. A ja kuśtykam, i się głośno do chorb nie przyznaję

Może więc tak być kiedyś, że nie będzie miał kto wątku otworzyć z rana. I na to Was przygotowywuję.

A dziś, słonecznie wszystkich pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.

Bardzo to poważnie zabrzmiało. ...i mam nadzieje że bedzie dobrze Hanuś i choć kropeczke zrobisz bedziemy wiedzieli ze jesteś nadal z nami..w.ogóle co ja piszę ajtam niedopuszczajmy takich rzeczy no....napisz co tam kombinujesz
hanka_andrus 06:50, 04 lip 2018

Edytko, kombinuję, co tu wyrzucić z ogrodu. Wszystko fajne, wszystko lubię, a tu trzeba ciąć, przycinać, na zimę okrywać, wykopywać, Trudne wybory. Ale chyba decyzja już zapadła. W tym roku przerzedzam. Zostawiam te, które najmniej obsługi potrzebują. O zamykaniu wątka jeszcze nie myślę, jeszcze oczy mrugają!

Miłego dnia.

zbigniew_gazda 07:47, 04 lip 2018

Też mam nadzieję cichą i skrytą
utrzymać się jeszcze "na wodzie."
Myślę że Bozia widzi z góry
jak dzielnie pomagamy przyrodzie.

Bo kto roślinki doglądać będzie
tak szybko chwastami zarastają.
Tyle jeszcze roboty wszędzie
a i pieski też na nas czekają.

Kogo będą oczkami świdrować,
pytać się czy ich rozumiemy.