Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Anda 08:48, 10 lut 2019

Skarbnica wiedzy Szkoda, że nie pasuje mi żółty w ogrodzie, bo kształt kwiatów jest śliczny.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
hanka_andrus 08:59, 10 lut 2019

U mnie żółty kolor rudbekii pasuje, bo ogród chaotyczny, a ich w ryzach za bardzo się nie utrzyma. I nawet są lepsze od słoneczników, bo komponują sie w miarę z niższymi roślinami.
I kwitną latem, kiedy żółtego wokół najwięcej.

W tym roku dla sąsiedztwa może wysieję im nagietki? Zobaczę, które rudbekie mi po zimie powstaną.

Niedziela wstała ze słońcem, ale koło połudnmia zapowiada się deszcz na 2 dni. Planów ogrodowych nie robię, na wyjście do ogrodu jeszcze nie czas,

Miłego dnia
zbigniew_gazda 09:29, 10 lut 2019

U nas też niedziela słoneczna
ale wiater od Południa dyma.
Pod butami zmarzniętej ziemi deczko
z wiosną trzeba jeszcze wytrzymać.

To tylko u Milki pod Wrocławiem
ciepełko z każdego kąta bucha.
Hiacynty kwitną już na jawie
nie straszna im jakaś zawierucha?

Milka 09:34, 10 lut 2019

Zbysiu, Haniu i wam miłego dzionka
hanka_andrus 10:01, 10 lut 2019

Kiedy mi rano zaświeci w oczy
Lampa, co w dzień się jarzy,
od razu dzień się staje uroczy
wywołując uśmiech na twarzy!

Szczególnie miło ujrzeć promienie
w mojej deszczowej krainie
za oknem widać już poruszenie,
znak, że już zieleń nie zginie!

Bazie leszczyny bujają na wietrze
brzoza już sok tłoczy w górę,
To nic, że noce zimne są jeszcze.
Czas zadbać o swoją figurę!

Nurkuję do szafy, gdzieś stoją kijki, trzeba na spacer dłuższy. Ruszyć trzeba mięśnie, co na sofie siedziały przez czas dłuższy, i wiatru nabrać do uszu.

hanka_andrus 13:14, 10 lut 2019

No i udało się!
Kolorów jeszcze nie ma, ale zadatki na nie są! Krokusy w gotowości, ranniki dźwigają się spomiędzy liści, przebiśniegi pokazują swą biel! Hurra. Jest przedwiośnie!

Tulipany wysadzone w donice już mają kły na wierzchu. Bratki zostawione w donicach z jesieni, są zielone i niedługo zakwitną a te z letniego wysiewu przetrwały i będą piękną rozsadą w marcu. Ogrodowe prace trwały 1 godzinę i zdążyłam sprzątnąć liście tylko ze ścieżki. Inne prace poczekają na kolejną wizytację.

Nadciągnęła zimna mgła i szykuje się deszcz. Trzeba było wracać pod dach. Mimo zapowiadanych jeszcze chłodnych dni w lutym, już czas rozpoczynać sezon ogrodowy.
Milka 13:43, 10 lut 2019

Wspaniałe wieści
BKosimkArt 15:02, 10 lut 2019

O tak i ja wiosnę poczułam
Ale będziesz miała piękną łąkę krokusową
Adela 15:30, 10 lut 2019

Zdjęcie daje nadzieję, że już niedługo...
Dziś pospacerowałam po swoim ogrodzie - mokro, grząsko, hałdy śniegu, który zesunął sie z dachu, czekają na rozrzucenie.
Juto ma padać deszcz
Pozdrawiam jeszcze niedzielnie
Anda 15:49, 10 lut 2019

Wiosna na całego u Ciebie Będzie morze krokusów
U mnie widziałam tulipany. Czosnki już od jakiegoś czasu wychylone z ziemi.
Kwiaty mojego najstarszego ciemiernika objadły mi myszy. Mam nadzieję, że im zaszkodziły.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies