Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

Konieczki 07:55, 24 mar 2017

Madzenka napisał(a)
Za tydzień tu powinno byc krokusowo

Przyznaj sie kolor drewna dobierałaś pod kolor pupci Rufusa

Podoba mi się tutaj baaardzooooooo

Mam pytanie: teraz jest faza na oprysk promanalem, kurde 11stopni to za zimno (w nocy ma być 5-6)? ("Opryski promanalem najlepiej wykonywać od końca lutego do połowy marca, czyli od fazy pękania i nabrzmiewania pąków do początków kwitnienia.") czy poczekać na ocieplenie
Mentha 08:38, 24 mar 2017

Piękny ogóródek, doczytałam że jesteś z Wrocławia jak ja

Mam pytanie odnośnie tarasu, widziałam że masz chyba modrzew syberyjski położony. Ja mam jakiś egzotyk ale jest z nim problem. Po zimie wygląda tragicznie, cały olej jest jakby wypłukany. Możesz napisać czym Ty impregnujesz deski tarasowe ?
Rench 09:32, 24 mar 2017

Madzenka napisał(a)
Ciemierniki z ZC kupione w lutym juz przekwitają (zielonkawe) a ubiegłoroczne dopiero startuja

Ślićzne te ciemierniki

Te białe żonkile w donicach kupiłaś kwitnące i zasadziłaś ?
Madzenka 18:49, 24 mar 2017

kasia_c napisał(a)
Marzenko, u Ciebie w ogrodzie rośnie śliwa wiśniowa nigra czy pissardi? chyba są bardzo podobne i nie wiem którą wybrać.
Piękne widoczki

Do tej pory nie wiem czy mam Nigrę czy Pissardi

Może ktoś podpowie czy i jakie są róznice i czy warto sie zastanawiać nad wyborem?
Madzenka 18:52, 24 mar 2017

Rench napisał(a)

Ślićzne te ciemierniki

Te białe żonkile w donicach kupiłaś kwitnące i zasadziłaś ?

Tak co roku kupuję w pąkach a potem sadzę do ziemii
Madzenka 18:55, 24 mar 2017

Mentha napisał(a)
Piękny ogóródek, doczytałam że jesteś z Wrocławia jak ja

Mam pytanie odnośnie tarasu, widziałam że masz chyba modrzew syberyjski położony. Ja mam jakiś egzotyk ale jest z nim problem. Po zimie wygląda tragicznie, cały olej jest jakby wypłukany. Możesz napisać czym Ty impregnujesz deski tarasowe ?

Mentha zawsze po zimie taras wyglada tragicznie. Wkrótce umyjemy go karcherem, potem olejowanie i będzie wyglądał jak nowy
Mam najzwyklejszy polski modrzew, pewnie za 2-3 lata trzeba go będzie wymienic bo stuknie mu wtedy 10 lat
Madzenka 18:58, 24 mar 2017

Konieczki napisał(a)

Przyznaj sie kolor drewna dobierałaś pod kolor pupci Rufusa

Podoba mi się tutaj baaardzooooooo

Mam pytanie: teraz jest faza na oprysk promanalem, kurde 11stopni to za zimno (w nocy ma być 5-6)? ("Opryski promanalem najlepiej wykonywać od końca lutego do połowy marca, czyli od fazy pękania i nabrzmiewania pąków do początków kwitnienia.") czy poczekać na ocieplenie

Ja w te sobotę jeśli wystarczy mię czasu planuje całość ogrodu pojechać miedzianej a graby Promanalem. Niech się dzieje wola nieba, nie mamczasu myslec czy pogoda odpowiednia, bo za tydzień nie mam czasu na ogród.
U mnie w nocy na lekkim plusie, w dzień +12 wiec wydaje sie byc idealnie. Konieczki pryskaj!

PiS cały dom pod kolor pupy Tytusa zaprojektowany
Sebek 19:04, 24 mar 2017

Jutro tniesz róże? Ja chyba ciachnę Ica Dance, bo wiekszość krokusów pod nimi schowana... Ale miło się wraca po 2 tygodniach, a rabaty całe fioletowe od krokusów i irysów
Mentha 19:31, 24 mar 2017

Dzięki za odpowiedz, czyli czeka nas olejowanie. My mamy całkiem nowy, dopeiro drugi sezon. I Po tej zimie też tragedia. Ale TWój wygląda pięknie, wątpię żeby padł ze starości
anbu 19:46, 24 mar 2017

Bossskie ciemierniki masz Kurde wszystko masz boskie