Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

bata 12:20, 23 mar 2017

Piszę jak zwykle z prośbą - jako do twórcy przepięknych rabat - mam na rabacie pomiędzy tujami i lawendą róże (zakupiłam trzy ascot), ale zostało jeszcze trochę miejsca - i tu moje pytanie, czy dokupić jeszcze dwa ascot, czy na przykład zmienić tonację i domieszać róże w w innym odcieniu

u Ciebie to i zimą i wczesną wiosną wszystko pięknie wygląda
ech jak Ty to robisz.....

pozdrawiam serdecznie
anabuko1 14:31, 23 mar 2017

Czytam o przycinaniu traw.Kurcze ja jeszcze wszystkich nie przycielam .Muszę to wszystko w sobotę nadrobić.
malgol 14:38, 23 mar 2017

A propos przycinania traw...Marzenka , co mam zrobić z turzyca Praire Fire? Obcinac do zera jak każdą traw czy czekac na zmiłowanie? pomiędzy suchymi ma zielone źdźbła... pierwszy rok u mnie i nie wiem co robić
Błagam wspomóż doświadczeniem
oliwka 14:41, 23 mar 2017

Marzenko nie wiem czy nie czas na skopiowanie twojego posta na temat cięcia traw z ub roku. Nie mogę go teraz znaleźć, a tam tak ladnie wszystko opisalaś.
Agania 15:04, 23 mar 2017

A ja się pytam, gdzie Ty jesteś, brakuje mi fotek och brakuje

Moje ID na południowej całe ususzone po zimie nic tylko ciąć, a na zachodniej całe zielone, ani jednego suchego źdźbła te w mokrym i w glinie posadzone, Madżen a jakie Ty masz doświadczenie, chodzi mi o strony w ogrodzie, zdziwienie miałam
Madzenka 06:52, 24 mar 2017

Ogród ogladam tylko wieczorem, wiec jak robic zdjecia? Z lampą błyskowa?
W sobotę przestawiają czas to jest szansa, ze po 18 będzie jasno
I przypominam, ze we Wrocławiu wiosna jest co najmniej dwa tygodnie wcześniej niz w Polsce Wschodniej. Dlatego bez obaw, macie czas na cięcie traw. W tę sobotę będę cieła róże i bedziemy wertykulować trawnik, bo kwitna u nas forsycje a w innych regionach pewnie dopiero czas na trawy. Nie ma więc co panikować
Wczoraj rano widziłam magnolie, ktora zwykle bardzo wczesnie kwitnie, wszystkie pąki pekają i przygotowują sie do kwitnienia
Na pytania odpowiem wieczorem. Kto chce niech szuka posty z ubiegłego roku, albo czeka na wpisy tegoroczne
Madzenka 06:57, 24 mar 2017

malgol napisał(a)
A propos przycinania traw...Marzenka , co mam zrobić z turzyca Praire Fire? Obcinac do zera jak każdą traw czy czekac na zmiłowanie? pomiędzy suchymi ma zielone źdźbła... pierwszy rok u mnie i nie wiem co robić
Błagam wspomóż doświadczeniem

Przyciąc na ok 5-10 cm ale i tak nie ma gwarancji , ze ruszy. Ona pózno startuje wiec będziesz te suche badyle długo ogrądać. Moja orzycięlas bardoz krótko, jak nie ruszy wymienie na nową
Madzenka 06:59, 24 mar 2017

oliwka napisał(a)
marzenko ja już co mogłam z traw to poprzycinałam. Zastanawiam się jeszcze co zrobic z turzyca oszimską: moja ma plamki brązowe na liściach. Poza tym wygląda dobrze. Co powinnam z nia zrobić?
i jeszcze nie wiem co począć z turzycą biczowatą Bronze Form ? Przzycinac czy zostawiać jak jest ?
macham zmarznietymi łapkami z rana

Oshiminska ściąć wszystko co brzydkie lub wyskubać (robota głupiego) i tak ubiegłoroczne liscie w trakcie sezonu wyschną

Bronze fOrm ścinamy tylko suche końce, łapiesz za czubek i orzycinasz na takiej dlugosci gdzi ejest suche siano. Najdłuzsze włosy wyczesujesz (ja zwyczajnie wyrywam)
Kasya 07:00, 24 mar 2017

Zmiana czasu....dobrze ze przypominasz
Magnolie pękają? O matko z
Strasznie mi się ta wczesna wiosna dłuży , kwiatów chce
kasia_c 07:47, 24 mar 2017

Marzenko, u Ciebie w ogrodzie rośnie śliwa wiśniowa nigra czy pissardi? chyba są bardzo podobne i nie wiem którą wybrać.
Piękne widoczki