Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Magleska 20:34, 02 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Madziu to mam tak jak Ty dzisiaj już mniejszy minus, teraz mam -9,5, wczoraj było już gorzej...
a zgadnij gdzie mam eMa..... wwwwwwwww.......... garażu

wolał się schować hihi .....przynajmniej coś fajnego Ci stworzy do ogrodu ....dalsze prace nad wędzarnią ?
a plany i kształt rabat już przemyślałaś ? czy czekasz na wiosnę ,żeby z wężem polatać ?
Monia81 20:37, 02 mar 2018

Magleska napisał(a)

wolał się schować hihi .....przynajmniej coś fajnego Ci stworzy do ogrodu ....dalsze prace nad wędzarnią ?
a plany i kształt rabat już przemyślałaś ? czy czekasz na wiosnę ,żeby z wężem polatać ?

zagrożenie poczuł, to poszedł przy wędzarni popracować
no mam nadzieję, że może jakby jutro się troszku cieplej zrobiło, to chciałabym z wężem pobiegać, chciałabym tą wersję od Ewuni, która najbardziej mi się spodobała, sobie zobaczyć na żywo, no i przemierzyć dalsze rabaty, żeby można było nad nimi jeszcze popracować i pozmieniać nasadzenia
daszum 22:34, 03 mar 2018

Zimno na dworze a Ciebie gorąco, trwa burza mózgów. Przeczytałam Twój wątek od początku 2017 r. i widzę, że w ubiegłym roku wykonaliście ogrom pracy. Już teraz to naprawdę ładny ogród z potencjałem.

Będę zaglądać, ponieważ jestem ciekawa który wariant zwycięży.
sylwia_slomc... 23:10, 03 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Siedzi, garaż to teraz jego odskocznia, spokój ma eMuś już przyzwyczajony, że ja zawsze tak na przełomie lutego/marca, że jestem rozdrażniona na całego, nie umiem usiedzieć na dupsku i wszystkiego się czepiam, a wszystko przez tą końcówkę zimy...

Też tak mam
Monia81 15:21, 04 mar 2018

daszum napisał(a)
Zimno na dworze a Ciebie gorąco, trwa burza mózgów. Przeczytałam Twój wątek od początku 2017 r. i widzę, że w ubiegłym roku wykonaliście ogrom pracy. Już teraz to naprawdę ładny ogród z potencjałem.

Będę zaglądać, ponieważ jestem ciekawa który wariant zwycięży.

Dziękuję Danusiu zeszły rok był ciężki a ten też zapowiada się dość ruchliwie ale mam nadzieję, że uda się w tym roku dużo spraw w ogrodzie ogarnąć pozdrawiam
Monia81 15:21, 04 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Też tak mam

To dobrze, że nie jestem sama raźniej w kupie
Monia81 15:25, 04 mar 2018

Stan wędzarni na dziś, uchwyty zamówione więc czekamy wykończeniówka teraz

Monia81 15:33, 04 mar 2018

Chciałam polatać ze szlaufem, ale jednak wąż nie chce się ukłądać, za zimno więc muszę poczekać... ale dzisiaj pomierzyłam cypelek, więc chciałabym tutaj nasadzenia zaplanować

W tamtym roku była tam jeszcze jabłoń, która na jesieni została przesadzona ale posadziłam sobie tam przed cisem miskanta ML przed nim, perovską, białe jeżówki alba a przed nimi brązową trawkę i hakone. Bardzo lubię to połączenie i chciałabym je tam zostawić, może inaczej poukładane, ale potrzebuję coś jeszcze dołożyć
Gruszka_na_w... 16:21, 04 mar 2018

Pogratuluj mężowi. Wędzarnia wyszła mu profesjonalnie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Luki 19:49, 04 mar 2018

Tak w biegu przychodzę powiedzieć, że coś tam dłubie, ale straszny natłok roboty ostatnio mam i prawie zero czasu wolnego. Plan już sobie naszkicowałem to mogę w wolnej chwili coś sobie gryzmolić.

Takie moje spostrzeżenia... te 3 różne krzewy liściaste na bylinówce w ogóle mi się nie widzą jak dla mnie wprowadzi to chaos, do tego brakuje mi tam jakiegoś sporego drzewa, może mniejszych drzew, kolejna sprawa na tak małym fragmencie przy tarasie taki zakątek cienisty to kiepski pomysł, jak dla mnie powinno tam być coś zimozielonego cosik co przykuje uwagę, a zimą będzie skupiało na sobie wzrok, w ogóle na całej rabacie trzeba w ładnym układzie rozlokować coś zimozielonego co będzie się powtarzać, na to już akurat mam pomysł.
Jako że jest to rabata blisko domu na brzegu bylinówki koniecznie muszą być byliny ozdobne cały sezon wegetacyjny, absolutnie rośliny, które zakwitną raz i później będą straszyć, takie muszą wylądować na kolejnym planie.
Rodków na łezce w ogóle bym nie dawał, ale pomysł z magnolią czy innym drzewem zasłaniającym częściowo widok na dalszą część ogrodu dla mnie super, lubię takie zabiegi. Bardziej widziałbym tam azalie japońskie i na to też jakiś pomysł już mam.

Ogólnie to coś mi tam w głowie świta, ale rabata jest spora