Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 08:34, 01 mar 2018

Magleska napisał(a)

tak sobie myślę nad Twoim planem (jakbym się znała hihi )......o tej rabacie - po prawej stronie co jest na prosto .....nie chcesz z niej takiej fali zrobić jak po drugiej stronie ? ....
co prawda pisałaś ,że musi być przejazd na 1,50 ....ale tak mi się nasunęło ,że wszędzie fale ,a tu na prosto ....

Madziu dobrze, że piszesz, ja wczoraj mało się odzywałam, bo też musiałam sobie to i owo przemyśleć nigdzie w ogrodzie nie mam prosto i ta wąska rabata też mnie denerwowała pod kątem jej prostoty, więc jej kształt musi ulec zmianie
Anda 08:41, 01 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Madziu dobrze, że piszesz, ja wczoraj mało się odzywałam, bo też musiałam sobie to i owo przemyśleć nigdzie w ogrodzie nie mam prosto i ta wąska rabata też mnie denerwowała pod kątem jej prostoty, więc jej kształt musi ulec zmianie

O, to bardzo dobrze Już nie chciałam Cię znów straszyć i dlatego nie pisałam , ale rownież miam wrażenie, że jest zbyt prosta.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 08:45, 01 mar 2018

Wczoraj miałam dzień przemyśleń i tak jak wcześniej już pisałam kształt rabat po prawej stronie od oczka w górę razem z cypelkiem chciałabym żeby taki został, bo ten kształt nam pasuje i jest bardzo funkcjonalny temat łezki i rabaty po prawej stronie do oczka (ta prosta rabata) to muszę zmienić bo mi nie pasi, przy kształcie łezki też się nie upieram, ta łezka tam jest bo jest kamień, którego nie ruszymy więc coś tam musi być...
Monia81 08:52, 01 mar 2018

Anda napisał(a)

O, to bardzo dobrze Już nie chciałam Cię znów straszyć i dlatego nie pisałam , ale rownież miam wrażenie, że jest zbyt prosta.

Ewuś nie straszycie mnie, dajecie fajne pomysły z których się cieszę później to przetrawiam, pokazuję eMusiowi, bo to też jego ogród i lubię jak też mi swój punkt widzenia przedstawia
Monia81 09:09, 01 mar 2018

Męczy mnie strasznie ta łezką nawet się zastanawiałam, czy ewentualnie nie można by było zrobić mniejszej wysepki, na której byłby tylko ten kamień, przy nim posadzona magnolia zatopiona w bodziszkach, molinii i żurawkach, a na wiosnę cebule... pomóżcie...
Anda 09:11, 01 mar 2018

Mnie też męczy Zastanawiam się cały czas. Jeszcze z łezką to można coś pokombinować, ale z tą prostą rabatą.... bo musisz mieć miejsce na przejazd traktorka, to sprawę trochę utrudnia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 09:16, 01 mar 2018

Anda napisał(a)
Mnie też męczy Zastanawiam się cały czas. Jeszcze z łezką to można coś pokombinować, ale z tą prostą rabatą.... bo musisz mieć miejsce na przejazd traktorka, to sprawę trochę utrudnia

Dokładnie Ewuś chyba, żeby faktycznie zmniejszyć łezkę i wtedy coś by szło z tą rabatą zmienić, lekkie łuki, żeby mnie tą prostotą nie drażniła...
Anda 09:26, 01 mar 2018

Ogólnie jestem zwolenniczką większych, łagodnych łuków, są wg mnie bardziej harmonijne. Spróbowałam tak, ale nie wiem, czy to w rzeczywistości wypali. Dla łezki miałabym wtedy dwie możliowści

Anda 09:36, 01 mar 2018

Albo cuś takiego

Monia81 10:02, 01 mar 2018

Anda napisał(a)
Albo cuś takiego

Ewuś i chyba najbardziej taka opcja by u nas wchodziła dwie pierwsze też fajne, ale minus taki, że przy tarasie już nie mogę mieć rabat, bo jest tam szlak komunikacyjny, jednak dużo się tamtędy chodzi, no albo mój emuś sobie grilla przenośnego stawia na tej trawce przy tarasie, także dlatego te opcje nie...