Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 09:12, 07 mar 2018

patrycja napisał(a)
Fiu, fiu ale cacko

Wyszło fajnie

ElzbietaFranka napisał(a)
To bardzo dobrze jak obydwoje jesteście zadowoleni ze wędzarni. Mniam mniam będą wędzonki.Może kiedyś wędzarnię postawię, tylko u mnie coraz mniej domowników do wędlin. Może się to kiedyś zmieni.
W Wawie są też bardzo dobre wędliny wiem gdzie kupować z dobrego źródła. Z dużo przetworów i wypieków już zrezygnowałam bo muszę to później sama jeść. Wiadomo potem kilogramów przybywa lepiej kupić trochę niż się obżerać.

Elu o wędzarni już ze trzy lata było mówione, ale jakoś inne prace wtedy wyskakiwały, ale w końcu się udało dobrze mieć takie sprawdzone miejsca, gdzie można kupić coś dobrego ja jakoś teraz mam w tej kwestii tylko zaufanie do tego co sama zrobię i wyhoduję, bo jednak coraz więcej chemii się ładuje we wszystko...
Monia81 09:14, 07 mar 2018

Anda napisał(a)
Moni, zobacz jak ladnie wygladaja ciemierniki (chyba cuchnace) w paprociach zima
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2543-ogrod-przydomowy-hosty?page=144

Dzięki za linka Ewuś, pooglądałam, bardzo ładnie to wygląda
Może w sobotę, jak będzie fajna temperaturka pobiegam z wężem, chcę tą linię rabaty i łezki ustalić, bo mnie męczy...
Dominika11 09:53, 07 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Może w sobotę, jak będzie fajna temperaturka pobiegam z wężem, chcę tą linię rabaty i łezki ustalić, bo mnie męczy...
czekamy na efekty
lindsay80 10:14, 07 mar 2018

Ciemierniki cuchnace są śliczne - podobają mi się takie inne, nieoklepane pomysły na nasadzenia.

Tej wędzarni to szczerze zazdroszcze
Monia81 19:58, 09 mar 2018

Dominika11 napisał(a)
czekamy na efekty

Jutro mam nadzieję polatam sobie z wężem, chociaż u nas deszcz podobno zapowiadają...

lindsay80 napisał(a)
Ciemierniki cuchnace są śliczne - podobają mi się takie inne, nieoklepane pomysły na nasadzenia.

Tej wędzarni to szczerze zazdroszcze

Edytko dziękuję
Monia81 20:01, 09 mar 2018

Dzisiaj rozpoczęłam sezon, ale, że u mnie nocne lekkie przymrozki na poziomie -2/-3 stopnie więc nie ciachałam, ale znalazłam sobie inne zajęcie, za którym aż tak bardzo nie przepadam, no ale cóż trza to zrobić... teraz wszystko mnie gryzie...
czyszczenie szmaragdów rozpoczęte..

dość sporo suszu się nazbierało...

Magleska 20:06, 09 mar 2018

proszę ....ile pracy już wykonałaś ...ja tylko uprzątnęłam bałagan po psie i matę wiklinową przyczepiłam do siatki ....jutro mam w planie coś podziałać więcej ,jeśli pogoda dopisze

a u Ciebie jutro sesja z wężem będzie czekam
AgataM 20:08, 09 mar 2018

Moniko, jestem pełna podziwu Kawał porządnej roboty zrobiłaś...
Radziu2013 20:12, 09 mar 2018

Moje szmaragdy jeszcze nigdy nie były czyszczone...trzeba się za to zabrać...ciekawe co zastanę w środku

Jak dużo masz tych tuj? Widzę okazały pas na zdjęciu, ale to chyba nie koniec? Ale się musiałaś w nich naszperać...Brawo

zoja 20:16, 09 mar 2018

efekt widac brawo!
ja do tego jakos nie mam cierpliwosci tym bardziej podziwiam