Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 08:34, 25 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Super to już z góry wygląda

Nabiera wszystko powoli kształtów, łezka w przyszłym roku do zrobienia i oczko do powiększenia, w tym sezonie nie zdążymy niestety, no i parę korekt na rabatach, ale już nam się podoba, niech drzewa nabiorą masy to będzie super
Monia81 08:44, 25 paź 2018

Magleska napisał(a)
fajne plany ......sad ,owocownik ....łąka .....poczytałam o wszystkich planach i jestem ciekawa efektów
widziałaś u Joli z ogrodu wśród pól i wiatrów ......sad -cudooo ....zresztą cały ogród super też ma

Madziu plany fajne, zobaczymy co mi z tego przetasowania wyjdzie u Joli jestem stałym bywalcem, pięknie ma buziaczki
Monia81 08:49, 25 paź 2018

anabuko1 napisał(a)

Wena wróciła ? Cebulki posadzone ?
Zawirowania się wyprostowaly ? Albo chociaż mniejsze ?
pozdrowki przesyłam

Powoli wraca, ale cebulki jeszcze czekają, a pogoda nie nastraja...
Zawirowania niestety jeszcze są, ale mam nadzieję, że za niedługo wyjdę na prostą buziaki Aniu
zoja 11:48, 25 paź 2018

Monia
u mnie ten wilczomlecz też zmarzł wiosną - tzn. wyglądało, że zimę przeżył ale potem wiosenny przymrozek go wykończył. Szkoda bo piękny jest.

Pogoda za oknem paskudna, ale podobno na początku listopada ma być jeszcze ciepło i ładnie. Ja planuję sadzenie cebul skończyć w sobotę - jak dam radę... chciałabym już móc zacząć odpoczywać zima z sutaszem mi się marzy

Korekty pewnie wiosną zrobisz ja też
Macham!
Agania 12:37, 25 paź 2018

Czytam o liczbie chciejstw, że się rozszerza

Jarząbki mają piękną tą jesienną czerwień...czyli graby będą...to
konkretne plany zakupowe są

Piękny ten miłorząb
malgorzata_s... 11:40, 26 paź 2018

Moniś macham Piękna jesień
Anitka 14:11, 27 paź 2018

Monia ja też przez pierwsze 5-6 lat nawet nie wiedziałam, że tuje i cyprysiki się czyści i nie czyściłam. Jak słyszałam to określenie to nawet nie wiedziałam o co chodzi. Myślałam, że wodą z węża się je myje Przy małych tego suchego nawet nie ma tak dużo, ale teraz po 10 latach, gdy już są spore to od 2-3 lat czyszczę. Od góry to nawet takie mocniejsze wiatry to wywiewają, część w dole partie opada, ale na dole mnóstwo tego zalega. A gdy zamoknie od deszczu a jeszcze gorzej od mokrego śnieg to gałęzie zaczynają się pokładać. Nie mam też przewiewu i łatwiej o choroby grzybowe. I wszystko dookoła jest tym pokryte. Jeśli ma się bylinki, które się ścina to nie problem, można zostawić, ale w przypadku innych roślin zimozielonych takie zalegające na nich suche, z czasem gnijące igliwie bardzo źle na nie wpływa.

Wilczomlecze podziwiam, bardzo mi się podobają, szczególnie takie wysokie na limonkowo kwitnące, które widziałam w Anglii. Kupiłam dwie odmiany ostatnio -zobaczymy co będzie.

Żywopłot grabowy posadzony - super. Wiesz, że ja lubię takie żywopłoty bardzo.
To nic, że na razie mikrusiki 60 cm, bo i tak musisz im zrobić radykalne cięcie na początku.
inka74 23:33, 05 lis 2018

Rozchodnikowa bardzo dorodna. Ogród dorodny się robi. A ten wilczomlecz pięknie kolor łapie. Miałam jedną odmianę taką zwykłą żółtą to taki nie za specjalny był. A drugi mam z przebarwiającymi się kwiatami na różowo. Ten jest śliczny za to bardzo przemarza.
20:14, 06 lis 2018
witaj,
rozchodniki z trawką no po prostu.... hmmmmmhmmmm - lubię to
sylwia_slomc... 20:50, 06 lis 2018

Monia81 napisał(a)

Nabiera wszystko powoli kształtów, łezka w przyszłym roku do zrobienia i oczko do powiększenia, w tym sezonie nie zdążymy niestety, no i parę korekt na rabatach, ale już nam się podoba, niech drzewa nabiorą masy to będzie super

Już jest nie do poznania w stosunku do początkówTeraz będzie sobie z roku na rok ogród dojrzewał i piękniałGraby za rok będą śmigać Moich dopiero co widać nie było, a teraz już całkiem, całkiem