Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 21:43, 18 lip 2019

klonowa w drugą stronę... zachwycam się tymi jeżówkami zwykłymi, rewelacyjną robotę robią na rabacie w takiej masie...
Monia81 21:44, 18 lip 2019

jarząbkowa...

Monia81 21:49, 18 lip 2019

Magleska napisał(a)
Moniś wypatrzyłam białe lilie u Ciebie jakbyś miała nadwyżkę jestem chętna

A poza tym szczególne podziękowania dla Twojego Ema dzięki niemu nie padliśmy wszyscy z głodu ,jak pozostali wsiąkli na dłuższą chwilę
Dziękuję ,ze byliście i dziękuję za periowskie
Buziaki i do następnego razu

Madziulka to ci przygotuję te lilie białe, będziesz miała Emuś cię pozdrawia i ściska... buziaczki Kochana moja
Monia81 21:50, 18 lip 2019

Waclaw napisał(a)
Witaj Monika
I ja dziekuję za spotkanie.
Twój wątek zaznaczam

Witaj Witku, bardzo serdecznie Was pozdrawiamy
Monia81 21:53, 18 lip 2019

Kindzia napisał(a)
Takich ciemnych, różowych lilii nie mam, to azjatyckie? Jak kiedyś będziesz miała nadwyżkę chętnie przyjmę Muszę jeszcze gdzieś dorwać lilię Św.Józefa, nie opłaci mi się wysyłkowo dwie sztuki zamawiać, może znajdę stacjonarnie, albo na tyskiej giełdzie w sierpniu.

Pięknie Ci Perowskia rośnie, stoi jak drut i pięknie wygląda! Duże ilości takiej ma Małgosia z Lublina, zachwycałyśmy się nią z Ciocią Gosią. Ale ona sporo miejsca potrzebuje, czego u mnie brak

Korę przekompostowaną kupowałam niedawno w OBI.

Kasieńko ty mój aniele korę dzięki Tobie kupiłam i 50 worków poszło na rabaty i ciągle mało...
a lilie ci przygotuję, chyba to jest azjatka, ale wiesz mogę się mylić, dostałam wszystkie lilie od taty, bo się mu mnożą, więc mnie obdarowuje...buziaczki
Margerytka40 21:53, 18 lip 2019

Ślicznie Monia, te zwykłe jeżówki też lubię. Piękną masz tę pysznogłówkę i floks jeszcze mi się spodobał ten fioletowy
Gruszka_na_w... 21:55, 18 lip 2019

Normalnie zagłębie jeżówkowo- floksowe się zrobiło. Przepięknie wygladają te łany.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Monia81 21:55, 18 lip 2019

inka74 napisał(a)
Ależ piękny busz. Zwiewny. Ruszyły rośliny z kopyta normalnie.
Odmiany zapisałam. Ciekawy ten Walberton's Ruby. Dziękuję. Pewnie nie widziałaś jak twoje lilie u mnie czadu w tym roku dały zobacz pięknoty. Jedna z dwóch gromadek dla ciebie. Buziaki za nie raz jeszcze. Idealne są

Iwonko bardzo mnie to cieszy, że lilie ci spasowały i są takie jakie chciałaś, dobrze, że tak pięknie się rozrastają, wstydu mi nie robią... buziaczki
Monia81 21:58, 18 lip 2019

Zana napisał(a)

Monia to ujęcie jest przepiękne.
Ale powiem Ci, że jestem pod wrażeniem ogrodu. W jeden rok wszystko tak Ci się niesamowicie rozrosło, osiągnęłaś piękny efekt.
Na fotkach nie widać skutków tych upałów, nawet trawnik jest zielony.
A chwasty musisz czym prędzej powyrywać, tego to Ci nie zazdroszczę.

Anulka dziękuję sama nie dawałam wiary, że to może tak szybko nastąpić... jeszcze do końcowego efektu sporo brakuje, ale z listy powoli zaczyna ubywać pozycji, więc plan powolutku jest realizowany... buziaczki
sylwia_slomc... 22:21, 18 lip 2019

Monia tfu tfu tfu cudnie Powiem Ci, że Pietem Oudolfem zalatuje